Sonos CONNECT:AMP Handleiding

Wednesday, July 19, 2017
Download

DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch of mechanisch, met inbegrip van maar niet beperkt tot fotokopieën, opnamen, zoekmachines of computernetwerken, zonder schriftelijke toestemming van Sonos, Inc. Sonos en alle Sonos-productnamen en -slogans zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sonos, Inc. Sonos Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Sonos-producten kunnen beschermd zijn door één of meerdere octrooien. Informatie over deze octrooien kunt u vinden op: sonos.com/legal/patents AirPlay®, Apple Music™, FairPlay®, iPad®, iPhone®, iPod®, iTunes® en OS X® zijn in de Verenigde Staten en andere landen gedeponeerde handelsmerken van Apple, Inc. Windows® is een in de Verenigde Staten en andere landen gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. Android™ is een handelsmerk van Google, Inc. Amazon, Kindle, Kindle Fire, het logo van Amazon Kindle en het logo van Kindle Fire zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn filialen. Sonos maakt gebruik van MSNTP-software, ontwikkeld door N.M. Maclaren aan de Universiteit van Cambridge. © Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; © Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, 2000. Alle andere genoemde producten en diensten kunnen handelsmerken of servicemerken van de respectievelijke eigenaars zijn. maart 2017 © 2004-2017 Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Sonos CONNECT:AMP De Sonos CONNECT:AMP™ heeft een uitstekend presterende, geïntegreerde versterker die grote of kleine speakers kan aandrijven, zodat u een superieure geluidskwaliteit kunt bereiken in elke kamer. • Heeft een ethernetswitch met meerdere poorten voor directe verbindingen met routers, computers en andere Sonos-componenten. • Heeft analoge audio-ingangen met digitale codering, zodat een externe geluidsbron (zoals een cd-speler of een draagbare MP3-speler) kan worden verbonden met één CONNECT:AMP, waarna muziek kan worden afgespeeld over alle andere Sonos-componenten in het systeem. • Werkt naadloos samen met het volledige assortiment aan Sonos-producten. Een nieuw Sonos-systeem? In een paar stappen is uw Sonos-systeem klaar voor gebruik. Volg de installatie-instructies die bij de CONNECT:AMP zijn geleverd. Na de installatie kunt Sonos-componenten toevoegen wanneer u maar wilt. Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen? Sonos kan eenvoudig kamer voor kamer worden uitgebreid. Als u deze CONNECT:AMP wilt toevoegen aan een bestaand Sonos-muzieksysteem, raadpleegt u Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen.

2 Productgids Uw thuisnetwerk Om de Sonos-app te kunnen gebruiken, moet je apparaat met hetzelfde netwerk als Sonos zijn verbonden. Ga voor hulp naar http://faq.sonos.com/searching. Vereisten Luisteren naar muziekservices, internetradio en muziek die op je computer of NAS-apparaat (Network- Attached Storage) is opgeslagen, is alleen mogelijk als je thuisnetwerk aan onderstaande vereisten voldoet. Opmerking:Het Sonos-systeem biedt gratis, online software-updates waarvoor een snelle internetverbinding nodig is. Je ontvangt deze updates alleen als je het Sonos-systeem hebt geregistreerd, dus vergeet niet om tijdens de installatie het systeem te registreren. We zullen je e-mailadres niet aan andere bedrijven doorgeven. • Een breedbandverbinding via DSL, kabelmodem of glasvezel voor het goed af kunnen spelen van muziekservices. (Als je internetprovider alleen internettoegang via satelliet aanbiedt, ondervind je mogelijk problemen met afspelen vanwege schommelingen in de downloadsnelheid.) • Als je modem geen modem-routercombinatie is en je wilt de automatische online updates van Sonos ontvangen of muziek van een muziekservice streamen, moet je een router in je thuisnetwerk installeren voordat je Sonos aansluit. Opmerking:Sonos communiceert over een 2.4GHz-thuisnetwerk en ondersteunt de 802.11 b/g/n-standaard voor draadloze technologie. 802.11n only- netwerkconfiguraties worden niet ondersteund. Verander de instellingen van je router naar 802.11 b/g/n of sluit een Sonos-product op je router aan. • Sluit een Sonos BOOST of een speaker op je router aan als: • je een groot huis hebt waar de draadloze prestatie niet optimaal is en je de draadloze prestatie van het Sonos-systeem wilt versterken. • je draadloze netwerk zwaar wordt belast door streaming video en internetgebruik en je een apart draadloos netwerk wilt creëren, uitsluitend voor je Sonos-speakers. • je thuisnetwerk alleen de 5GHz-band gebruikt (en niet naar 2.4GHz kan worden overgeschakeld). • je je router hebt ingesteld om alleen 802.11n te ondersteunen en je de instelling niet kunt wijzigen om 802.11 b/g/n te ondersteunen. • Voor het beste resultaat sluit je je computer of het NAS-station waarop je persoonlijke muziekbibliotheek staat met een ethernetkabel op je router aan. Sonos-app U kunt de gratis Sonos-app met alle compatibele apparaten gebruiken, waaronder: • Sonos-app (Android)—Android 4.0 en hoger; voor bepaalde functies is mogelijk een hogere versie vereist. Tik op de knop Play Store of Market op uw Android-apparaat om de gratis Sonos-app van Google Play te downloaden.

Sonos CONNECT:AMP 3 • Sonos-app (iOS)— iPhone, iPad en iPod touch met iOS-versie 8.0 en hoger; voor bepaalde functies is mogelijk een hogere versie vereist. Tik op de knop App Store op uw iPhone, iPod touch of iPad om de gratis Sonos-app te downloaden of download de app van iTunes®. (Als u de app via iTunes downloadt, moet u het systeem eerst synchroniseren om het Sonos-logo op het apparaat te kunnen zien.) • Sonos-app (pc)—Windows® 7 en hoger; voor bepaalde functies is mogelijk een hogere versie vereist. Download van onze website op www.sonos.com/support/downloads. • Sonos-app (Mac)—Macintosh® OS X 10.9 en hoger.  Download van onze website op www.sonos.com/support/downloads. Opmerking:Sonos CONTROL is niet langer verkrijgbaar, maar wel compatibel met uw nieuwe Sonos-product. Voorkant CONNECT:AMP Aan / uit Het Sonos-system kan altijd aan blijven staan. Het systeem gebruikt bijna geen elektriciteit wanneer er geen muziek wordt afgespeeld. Als u het spelen van muziek in alle kamers wilt stopzetten, selecteert u Alles pauzeren in het menu Kamers. Als u het streamen van audio in één kamer wilt stopzetten, drukt u op de knop Afspelen /Pauzeren op de CONNECT:AMP. Statuslampje Geeft de huidige status van de Sonos-component aan. Wanneer de Sonos-component normaal werkt, kunt u het witte licht van de statusindicator in- en uitschakelen. Voor een compleet overzicht van de statuslampjes gaat u naar  http://faq.sonos.com/led.

4 Productgids Afspelen / Pauzeren Schakelt tussen het afspelen en pauzeren van audio in deze kamer (speelt standaard vanaf dezelfde muziekbron wanneer opnieuw ingedrukt, tenzij een andere bron is geselecteerd) • Druk één keer om het streamen van audio te beginnen of te stoppen • Druk twee keer om naar de volgende track te springen (indien van toepassing op de geselecteerde muziekbron) • Druk drie keer om naar de vorige track te gaan (indien mogelijk met de geselecteerde muziekbron) Volume omhoog (+)  Druk op deze knoppen om het volume bij te stellen. Volume omlaag (-) Achterkant CONNECT:AMP Ethernetpoorten (2) Gebruik een ethernetkabel (meegeleverd) voor verbinding met een router, computer of ander netwerkapparaat, zoals een NAS-apparaat (Network Attached Storage). Ledlampjes: • Groen (verbinding) • Knippert geel (netwerkactiviteit) Connectoren rechterspeaker Gebruik speakerkabel van hoge kwaliteit om de rechterspeaker aan te sluiten op de CONNECT:AMP. Connectoren linkerspeaker Gebruik speakerkabel van hoge kwaliteit om de linkerspeaker aan te sluiten op de CONNECT:AMP. Voltageschakelaar 100 – 120V~ / 220 – 240V~ 50 – 60 Hz Selecteer de juiste voltage-instelling voor uw land.

Sonos CONNECT:AMP 5 Ingang netvoeding Gebruik het meegeleverde netsnoer om het apparaat op een stopcontact aan te sluiten (door gebruik te maken van een andere dan de meegeleverde voedingskabel, komt de garante te vervallen). Analoge ingang U kunt een standaard geluidskabel met tulpstekkers gebruiken om de analoge audio-ingangen van de CONNECT:AMP aan te sluiten op de audio-uitgangen van een afzonderlijke component, zoals een cd-speler of een draagbare muziekspeler. Uitgang subwoofer Opmerking: Als u de subwoofer loskoppelt, U kunt een subwoofer met eigen versterking aansluiten op deze uitgang moet u de subwooferkabel ook via een standaard geluidskabel met tulpstekkers. Het systeem zal het loskoppelen van de uitgang op de detecteren wanneer een kabel is aangesloten op de uitgang voor de CONNECT:AMP. subwoofer en zal de crossoverfrequentie automatisch aanpassen. Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen Wanneer u het Sonos-systeem eenmaal hebt geïnstalleerd, kunt u eenvoudig en op elk gewenst moment meer Sonos-componenten toevoegen (tot 32 kamers). Als uw huis ingebouwde bekabeling heeft, kunt u een bekabelde verbinding met de extra Sonos- componenten maken Hebt u geen ingebouwde bekabeling, dan kunt u gebruik maken van onze geïntegreerde draadloze technologie. Opmerking:Als u de Sonos-component vervangt die op dit moment is aangesloten op uw router, voegt u eerst de nieuwe Sonos CONNECT:AMP toe aan het muzieksysteem (zie de stappen hieronder). Vervolgens kunt u de bekabelde Sonos-component loskoppelen van de router, deze vervangen door de CONNECT:AMP en de oorspronkelijke Sonos-component verplaatsen naar een nieuwe locatie.

6 Productgids 1. Sluit de gewenste speakers aan op de CONNECT:AMP (het vermogen moet minstens 75 Watt zijn voor 8- Ohm speakers en minstens 150 Watt voor 4-Ohm speakers). Als u luidsprekerkabel gebruikt, drukt u met een vinger de verende connector voor de speaker naar binnen om het aansluitgat te openen. Als uw speakers connectoren voor banaanstekkers hebben, kunt u de stekkers direct in de desbetreffende ingangen op de achterkant van de CONNECT:AMP steken (alleen beschikbaar in Noord-Amerika). Opmerking:Als u een bekabelde verbinding tot stand brengt, sluit u een standaard ethernetkabel aan tussen uw router of een ander Sonos-component (of een actieve netwerkaansluiting in de muur, als de bekabeling is ingebouwd) en een van de poorten van de ethernetswitch op de achterkant van de CONNECT:AMP. 2. Zorg ervoor dat de voltageschakelaar aan de achterkant in de juiste stand staat voor uw land, voordat u de stroom inschakelt. Het statuslampje Audio (groen) en het statuslampje van de speler beginnen te knipperen. 3. Kies een van de volgende opties: • Met de Sonos-app op een mobiel apparaat: Selecteer Een speler of SUB toevoegen in het menu Instellingen en volg de aanwijzingen op het scherm om deze component aan het Sonos-systeem toe te voegen. • Met de Sonos-app voor Mac of pc: Selecteer Een speler of SUB toevoegen in het menu Beheren en volg de aanwijzingen op het scherm om deze component aan het Sonos-systeem toe te voegen. Dikke muren, 2,4-GHz draadloze telefoons en andere draadloze apparaten kunnen interfereren met de draadloze netwerksignalen van het Sonos-systeem of die signalen blokkeren. Wanneer u problemen ondervindt nadat u het Sonos-product een plaats hebt gegeven, kunt u één (of meer) van de volgende oplossingen proberen: de Sonos-component verplaatsen, het draadloze kanaal wijzigen waarover het muzieksysteem werkt of een Sonos-product aansluiten op uw router als uw installatie op dit moment draadloos is.

Sonos CONNECT:AMP 7 Muziek afspelen Maak een keuze in het Sonos-muziekmenu op uw mobiele apparaat of in het deelvensterMUZIEK op een Mac of pc. Radio Bij Sonos krijgt u een radiogids die directe toegang geeft tot duizenden gratis internetradiostations en uitgezonden programma's. U kunt eenvoudig radioprogramma's van over de hele wereld vinden: muziek, nieuws en andere programma's, inclusief gearchiveerde programma's en podcasts. Als u een internetradiostation wilt selecteren, hoeft u alleen maar Radio te selecteren en een station te kiezen. Muziekservices Een muziekservice is een online muziekwinkel of online service die geluidsbestanden verkoopt per song of per audioboek of op basis van een abonnement. Sonos is compatibel met verschillende muziekservices. Bezoek onze website op www.sonos.com/music voor de meest recente lijst. (Het is mogelijk dat sommige muziekservices in uw land niet beschikbaar zijn. Controleer de website van de muziekservices voor meer informatie.) Als u een abonnement hebt op een muziekservice die compatibel is met Sonos, voegt u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor die service toe aan Sonos. U hebt dan directe toegang tot de muziekservice vanaf het Sonos-systeem. 1. Raak om een muziekservice toe te voegen Muziekservices toevoegen aan in het Sonos-muziekmenu. 2. Selecteer de met Sonos compatibele muziekservice die u wilt toevoegen. 3. Raak Aan Sonos toevoegen aan en volg de aanwijzingen op het scherm. Uw gebruikersnaam en wachtwoord worden geverifieerd bij de muziekservice. Wanneer uw referenties zijn geverifieerd, verschijnt de muziekservice in het Sonos-muziekmenu. In sommige landen zijn gratis proefperiodes voor muziekservices beschikbaar. (Controleer de website van de specifieke muziekservices voor meer informatie.) Als een proefperiode voor een muziekservice zichtbaar is in het menu Muziekservices, raakt u deze aan om de service te selecteren. Raak Aan Sonos toevoegen -> Ik ben onbekend met [muziekservice] aan en volg de aanwijzingen om het proefabonnement te activeren. Als u na de proefperiode naar de muziek wilt blijven luisteren, moet u een abonnement nemen op de muziekservice. Lokale muziekbibliotheek Sonos kan muziek afspelen vanaf elke computer of elk NAS-apparaat (Network Attached Storage) in uw thuisnetwerk waarop gedeelde muziekmappen staan (tot 65.000 nummers). Tijdens het installatieproces wordt stap voor stap uitgelegd hoe u toegang krijgt tot uw lokale bibliotheek, bijvoorbeeld uw iTunes- bibliotheek. U kunt altijd mappen toevoegen aan of verwijderen uit deze lijst. Opmerking:Wij raden u aan om de Sonos-app voor Mac of pc te gebruiken om gedeelde mappen toe te voegen. Voor aanvullende informatie gaat u naar onze website op http://faq.sonos.com/manage. Om met een mobiel apparaat wijzigingen in uw lokale bibliotheek aan te brengen, gaat u naar Instellingen -> Muziekbibliotheek beheren en selecteert u een van de volgende opties: • Voor het toevoegen van een muziekmap selecteert u Instellingen muziekbibliotheek en: • Tikt u op -> Nieuwe share toevoegen (iOS).

8 Productgids • Tikt u op Nieuwe share toevoegen (Android). • Voor het verwijderen van een muziekmap selecteert u Instellingen muziekbibliotheek en: • Tikt u op naast de map die u wilt verwijderen (iOS). • Tikt u op de map en selecteert u Share verwijderen (Android). Sonos indexeert uw lokale muziek zodat u muziek kunt weergeven op basis van categorieën (zoals artiesten, albums, componisten, genres of nummers). Als u nieuwe muziek toevoegt, hoeft u alleen de muziekindex maar bij te werken om deze muziek aan uw Sonos-bibliotheek toe te voegen. • Om de muziekindex bij te werken, selecteert u Muziekbibliotheek beheren -> Muziekindex nu bijwerken. Als u wilt dat de muziekindex automatisch elke dag wordt bijgewerkt, selecteert u Updates muziekindex plannen en vervolgens een tijd voor het bijwerken van de muziekindex. Muziek afspelen vanaf uw mobiele apparaat U kunt muziek en podcasts afspelen als deze op een mobiel apparaat zijn opgeslagen en dit apparaat met hetzelfde netwerk als Sonos is verbonden. U kiest in het Menu simpelweg Op dit [mobiele apparaat]. Google Play Music (Android-apparaten) Je kunt muziek afspelen op je Sonos-systeem direct vanaf de Google Play Music-app op een willekeurig Android-apparaat. Deze functie is beschikbaar voor klanten van Google Play Music met een All Access- abonnement of een Standaard-abonnement. Om muziek direct spelen van je Google Play Music-app op het Sonos-systeem af te kunnen, moet je zowel de Google Play Music-app en de Sonos-app op je mobiele apparaat hebben geïnstalleerd. Open de Google Play Music-app en maak verbinding met een kamer of kamergroep op Sonos om muziek af te spelen. Sonos vanaf de Spotify-app bedienen U kunt Spotify altijd vanaf de Sonos-app afspelen. Maar nu kunt u Sonos ook rechtstreeks vanaf de Spotify- app bedienen (alleen Spotify Premium-abonnees). Terwijl u naar muziek luistert in de Spotify-app, selecteert u BESCHIKBARE APPARATEN om verbinding te maken met een Sonos-kamer of -kamergroep. Om deze functie te gebruiken is een Sonos-account vereist. Als u geen Sonos-account hebt, kiest u een van de volgende opties: • Op een mobiel apparaat: Ga naar Instellingen -> Geavanceerde Instellingen en kies Sonos vanaf Spotify bedienen. • Op een pc: Ga naar Beheren -> Instellingen en kies Geavanceerd. Ga naar de tab Muziekbronnen en kies Sonos vanaf Spotify bedienen. • Op een Mac: Ga naar Beheren -> Voorkeuren en selecteer Geavanceerd. Ga naar de tab Muziekbronnen en kies Sonos vanaf Spotify bedienen. Opmerking:Om deze functie te gebruiken is een Sonos-account vereist. Als u geen Sonos-account hebt, gaat u naar Instellingen -> Geavanceerde instellingen en kiest u Sonos vanaf andere apps bedienen om er één aan te maken.

Sonos CONNECT:AMP 9 Lijningang gebruiken U kunt een externe bron, bijvoorbeeld een draagbare muziekspeler, op Sonos-spelers met een lijningang aansluiten. Zodra u het apparaat aansluit, wordt het wordt automatisch gedetecteerd. Op een draagbare muziekspeler: Gebruik een audiokabel met een 3,5mm-ministereostekker en tulpstekkers. Sluit het uiteinde met de ministereostekker aan op het draagbare apparaat en het uiteinde met de tulpstekkers op de Audio-ingang van de Sonos-speler. Op een externe bron, bijvoorbeeld een cd-speler: Sluit een standaard geluidskabel met tulpstekkers aan op de analoge audio-ingang aan de achterkant van uw Sonos-speler. Muziek afspelen Met een mobiel apparaat: Tik in het Menu op Lijningang en kies het apparaat dat u op de lijningang hebt aangesloten. Op een Mac of pc: Kies Lijningang in het Menu. Klik op naast de muziekbron en kies Nu afspelen. Instellingen wijzigen Met een mobiel apparaat: Ga naar Instellingen en kies Instellingen kamer. Selecteer de Sonos-speaker waarop de bron is aangesloten en tik op Lijningang. Op een Mac of pc: Ga naar Beheren -> Instellingen (pc) of Sonos -> Voorkeuren -> Instellingen kamer (Mac). Kies de Sonos-speaker waarop de bron is aangesloten in het vervolgkeuzemenu Instellingen kamer voor en klik op het tabblad Lijningang. Instellingen: • Naam bron: Selecteer een naam in de lijst. • Geluidsniveau bron: Op basis van het soort bron wordt automatisch een standaard geluidsniveau toegewezen. Als de muziek te zacht klinkt, kunt u een hoger niveau selecteren. Als u het volume echter te hoog zet, is het mogelijk dat de speaker gaat clippen.) • Kamer voor Automatisch afspelen: Selecteer de kamer waarin u wilt dat de op de lijningang aangesloten bron muziek afspeelt wanneer deze met Sonos is verbonden. • Inclusief gegroepeerde kamers Schakel deze optie in als u wilt dat de op de lijningang aangesloten bron in de kamers speelt die met de kamer voor automatisch afspelen zijn gegroepeerd. • Volume Automatisch afspelen gebruiken: Schakel het selectievakje Volume Automatisch afspelen gebruiken in als u de externe bron wilt gebruiken om het volume in de kamer voor automatisch afspelen aan te passen. Gebruik de schuifregelaar om een standaardvolume in te stellen. Coderingsinstellingen ingang Wanneer u externe muziekbronnen hebt aangesloten op een ingang van een Sonos-component, bepaalt de coderingsinstelling voor de ingang hoe Sonos de gegevens van die bronnen codeert. Voor uw Sonos-systeem wordt standaard de waarde Automatisch ingesteld om te zorgen voor een optimale luisterervaring. Sonos raadt aan om deze standaardwaarde niet te wijzigen. Als u toch besluit om een wijziging aan te brengen, kunt u de volgende richtlijnen hanteren:

10 Productgids Gebruik Ongecomprimeerd als: • U optimale prestaties met een home cinema wilt. • U de best mogelijke geluidskwaliteit voor het Sonos-systeem wilt (deze keuze neemt meer bandbreedte in beslag in het netwerk dan gecomprimeerd geluid). Gebruik Gecomprimeerd als: • U meer dan vier kamers draadloos verbindt met het systeem. • U in een omgeving bent met veel draadloze interferentie en het geluid regelmatig wegvalt. Als u de coderingsinstelling voor een ingang wilt wijzigen, gaat u op een van de volgende manieren te werk: • Met een handheld Sonos-controller: Ga naar het menu Instellingen en selecteer Geavanceerde instellingen -> Audiocompressie. • Met de Sonos Controller voor pc: Selecteer Beheren -> Instellingen -> Geavanceerd. • Met de Sonos Controller voor Mac: Selecteer Sonos -> Voorkeuren -> Geavanceerd. Surroundspeakers U kunt eenvoudig twee PLAY:1's of PLAY:3's koppelen met een PLAYBAR om als linker- en rechtersurroundkanaal te fungeren in uw Sonos-surroundsoundsysteem. Als u over een CONNECT:ÄMP en speakers beschikt, maakt de release van Sonos Software-update 4.2 het mogelijk de CONNECT:AMP te configureren voor gebruik in een surround-systeem. In deze configuratie moeten zowel de CONNECT:AMP als de PLAYBAR bekabeld zijn - dit is een alleen vereist als de CONNECT:AMP in een surround-systeem wordt gebruikt. Bij normaal gebruik van deze producten is dit geen vereiste. Installatie CONNECT:AMP in surround-systeem Opmerking:Als u de CONNECT:AMP nieuw heeft aangeschaft, voegt u deze eerst toe aan uw Sonos-systeem voordat u de surround-speakers installeert. 1. Sluit de PLAYBAR met een ethernetkabel aan op een router. 2. Sluit de CONNECT:AMP aan op de router of op de PLAYBAR, met een ethernetkabel. 3. Sluit de gewenste speakers aan op de CONNECT:AMP (het vermogen moet minstens 75 Watt zijn voor 8- Ohm speakers en minstens 150 Watt voor 4-Ohm speakers). 4. Plaats de speakers die verbonden zijn met de linkerconnectoren op de CONNECT:AMP als linker surround-luidspreker in uw surroundsound-systeem. 5. Plaats de speakers die verbonden zijn met de rechterconnectoren op de CONNECT:AMP als rechter surround-luidspreker in uw surroundsound-systeem. Opmerking:De PLAYBAR mag niet met andere surroundspeakers zijn geconfigureerd. maar kan met een Sonos SUB zijn geconfigureerd.)

Sonos CONNECT:AMP 11 6. Zoek het IP-adres voor uw PLAYBAR • Met de Sonos-app voor pc: selecteer Help -> Over mijn Sonos-systeem. • Met de Sonos-app voor Mac: selecteer Sonos -> Over mijn Sonos-systeem. • Met de Sonos-app op een mobiel apparaat: selecteer Instellingen -> Over mijn Sonos- systeem. 7. Open een browser op uw computer. 8. Typ http://playbarIP:1400/wiredsat.htm (bv. http://10.20.11.49:1400/wiredsat.htm) in de adresbalk en volg de aanwijzingen om de installatie van de CONNECT:AMP-surround te voltooien.

12 Productgids CONNECT:AMP-surround verwijderen 1. Zoek het IP-adres voor uw PLAYBAR • Met de Sonos-app voor pc: selecteer Help -> Over mijn Sonos-systeem. • Met de Sonos-app voor Mac: selecteer Sonos -> Over mijn Sonos-systeem. • Met de Sonos-app op een mobiel apparaat: selecteer Instellingen -> Over mijn Sonos- systeem. 2. Open een browser op uw computer. 3. Typ http://playbarIP:1400/wiredsat.htm (bv. http://10.20.11.49:1400/wiredsat.htm) in de adresbalk. 4. In het keuzemenu CONNECT:AMP, kies Geen en klik vervolgens Installatie voltooien. 5. Indien gewenst kunt u de CONNECT:AMP nu loskoppelen van uw router en naar een andere locatie verplaatsten. Ik heb een nieuwe router Als u een nieuwe router hebt aangeschaft of van service provider bent veranderd, moet u na het installeren van de router alle Sonos-producten opnieuw starten. Opmerking: Als de installateur van uw service provider een Sonos-product aansluit op de nieuwe router, hoeft u alleen uw draadloze Sonos-producten opnieuw te starten. 1. Koppel het netsnoer van alle Sonos-producten ten minste 5 seconden los. 2. Sluit ze om de beurt opnieuw aan en begin met het Sonos-product dat op uw router is aangesloten (als dit normaal het geval is). Wacht tot het Sonos-product opnieuw is opgestart. Als het opnieuw starten is voltooid, brandt het statuslampje van elk product wit.

Sonos CONNECT:AMP 13 Als de installatie van uw Sonos-systeem volledig draadloos is (er geen Sonos-product op uw router is aangesloten), moet u ook het wachtwoord van uw draadloze netwerk wijzigen. Volg onderstaande stappen: 1. Sluit tijdelijk één van de Sonos-spelers met een ethernetkabel op de nieuwe router aan. 2. Ga naar het Sonos-muziekmenu op de controller en selecteer Instellingen. 3. Selecteer Geavanceerd -> Draadloze installatie. Sonos detecteert uw netwerk. 4. Voer het wachtwoord voor uw draadloze netwerk in. 5. Als het wachtwoord is geaccepteerd, koppelt u de speler los van de router en zet u deze op de oorsponkelijke plaats terug. Ik wil het wachtwoord van mijn draadloze netwerk wijzigen Als uw Sonos-systeem draadloos is ingesteld en u uw wachtwoord voor het draadloze netwerk wijzigt, moet u dit ook op het Sonos-systeem veranderen. 1. Sluit tijdelijk één van de Sonos-spelers met een ethernetkabel op de router aan. 2. Kies één van de volgende opties: • Met de Sonos-app op een mobiel apparaat: selecteer Instellingen -> Geavanceerde instellingen -> Draadloze installatie. • Met de Sonos-app op een pc: selecteer Instellingen -> Geavanceerde instellingen in het menu Beheren. In het tabblad Algemeen kiest u Draadloze installatie. • Met de Sonos-app op een Mac: selecteer Voorkeuren -> Geavanceerd in het Sonos-menu. In het tabblad Algemeen kiest u Draadloze installatie. 3. Voer het nieuwe wachtwoord voor het draadloze netwerk in als u hierom wordt gevraagd. 4. Als het wachtwoord is geaccepteerd, koppelt u de speler los van de router en zet u deze op de oorspronkelijke plaats terug.

14 Productgids Statuslampjes van de speler Statuslampjes Status Sonos-product Aanvullende Informatie Knippert wit Opstarten BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Brandt wit Opgestart en aan een Sonos- BRIDGE, BOOST, Je kunt het witte statuslampje in- of (gedempt licht) systeem gekoppeld (normale CONNECT, SUB, uitschakelen in het menu Instellingen werking) CONNECT:AMP, kamer. (Gekoppelde Sonos-producten DOCK, PLAY:1, hebben dezelfde instellingen.) PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Brandt wit Touch-toets(en) actief PLAY:5 (gen2), Licht op als de toetsen worden (helder licht) PLAYBASE geactiveerd. Knippert groen Is ingeschakeld, maar nog BRIDGE, BOOST, Voor een SUB kan dit betekenen dat de niet op het Sonos-systeem CONNECT, SUB, SUB nog niet aan een speaker is aangesloten CONNECT:AMP, gekoppeld. of DOCK, PLAY:1, WAC (draadloze toegang tot PLAY:3, PLAY:5, configuratie) klaar om te PLAYBAR, verbinden PLAYBASE Knippert Surround-audio staat uit of  PLAY:1, PLAY:3, Van toepassing voor een speaker die als langzaam groen SUB-audio staat uit PLAY:5 (gen2), surroundspeaker is ingesteld of voor een SUB SUB die aan een PLAYBAR is gekoppeld. Brandt groen Volume op nul of gedempt CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Knippert oranje Dit gebeurt bij het installeren BRIDGE, BOOST, van SonosNet als op een CONNECT, SUB, knop wordt gedrukt terwijl CONNECT:AMP, het product een huishouden DOCK, PLAY:1, zoekt om toe te voegen. PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE

Sonos CONNECT:AMP 15 Statuslampjes Status Sonos-product Aanvullende Informatie Knippert snel Afspelen / Volgende track is CONNECT, Afspelen of volgende track was niet oranje mislukt CONNECT:AMP, mogelijk PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Brandt oranje Dit gebeurt bij het draadloos CONNECT, SUB, Als het oranje lichtje brandt EN het volume installeren als het open CONNECT:AMP, van de speaker wordt automatisch toegangspunt van Sonos PLAY:1, PLAY:3, minder, dan is de speaker in tijdelijk actief is.  PLAY:5, waarschuwingsmodus. Als je het Sonos-systeem PLAYBAR, • Druk op de knop Pauze om de audio niet aan het installeren bent, PLAYBASE stop te zetten. kan dit ook een • Controleer bij Sonos-producten met waarschuwingssignaal zijn. een ventilatieopening (SUB, CONNECT:AMP) of deze niet worden geblokkeerd. • Controleer of kamertemperatuur lager is dan 104°F/40°C. • Haal de speaker, als dit het geval is, uit het directe zonlicht. • Laat de speaker een aantal minuten afkoelen en druk vervolgens op Afspelen om de audio opnieuw te starten. • Neem contact op met de klantenservice als het probleem niet is opgelost. Knippert groen en Speakers worden aan je BRIDGE, BOOST, Koppel de speaker(s) aan je account. Ga wit Sonos-account gekoppeld. CONNECT, SUB, voor meer informatie naar  CONNECT:AMP, http://faq.sonos.com/accountlink. DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Knippert rood en Partitioneren van speaker is BRIDGE, BOOST, Neem contact op met de klantenservice. wit mislukt CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Knippert rood Time-out bij installeren CONNECT, SUB, Koppel de speaker los, wacht 10 speaker. Dit gebeurt als een CONNECT:AMP, seconden, sluit de speaker weer op speaker zonder deze te PLAY:1, PLAY:3, netstroom aan en installeer de speaker. installeren langer dan 30 PLAY5, minuten op netstroom is PLAYBAR, aangesloten. PLAYBASE

16 Productgids Belangrijke veiligheidsinformatie Lees deze instructies aandachtig en neem alle waarschuwingen in acht. Bewaar deze instructies op een gemakkelijk vindbare plaats en zorg ervoor dat iedereen in huis ervan op de hoogte is. Waarschuwing: Om het risico van een elektrische schok te voorkomen, mag het systeem niet worden geopend. Sonos-producten mogen in geen enkel geval door iemand anders dan een geautoriseerd Sonos-reparatiecentrum worden gerepareerd. Gebeurt dat wel, dan vervalt de garantie. Neem contact op met de klantenservice van Sonos voor meer informatie. Locatie • Gebruik het apparaat niet in de buurt van water. Vermijd plaatsing in de nabijheid van bad, gootsteen, wastafel, washok, zwembad, e.d. • Installeer het apparaat niet in de buurt van extreme warmtebronnen (b.v. radiatoren, verwarmingsroosters, kachels), direct zonlicht of stofrijke omgevingen (b.v. houtbewerkingsactiviteiten). • Stel het apparaat niet bloot aan ontvlambare vloeistoffen en/of dampen. • Plaats het apparaat niet in kleine, nauwe ruimtes met beperkte ventilatie (b.v. in een kast, of onder een bed of bank). • Zorg ervoor dat er niet over de stroomkabel kan worden gelopen en dat deze niet bekneld kan raken, vooral niet bij de stekkers, bij stopcontacten en waar deze het apparaat verlaat. De stekker in het stopcontact moet gemakkelijk bereikbaar zijn om de stroomvoorziening af te kunnen sluiten. Goede ventilatie • Voorzie het apparaat van goede ventilatie door 25 cm (10 inch) ruimte vrij te houden aan de zij- en bovenkant. • Ventilatie mag niet verhinderd worden door de ventilatie-openingen te blokkeren met zaken als tafelkleden, gordijnen of papier. • Leg geen vreemde voorwerpen in het apparaat. Zit een vreemd voorwerp vast in het apparaat, haal dan de stroom van het apparaat en contacteer Sonos voor advies. Gebruik • Bedien en gebruik het apparaat niet met natte handen. • Plaats geen voorwerpen op het apparaat (b.v. vazen, kopjes, bloempotten, boeken, tijdschriften, enz.) • Gebruik alleen door Sonos gespecificeerde hulpstukken / accessoires. • Haal bij onweer of als u het apparaat gedurende een lange periode niet gebruikt, de stekker uit het stopcontact. • Wijzig het apparaat nooit en haal het nooit zelf uit elkaar. Schoonmaken & onderhoud • Houd het apparaat vrij van stof, haren van huisdieren en andere kleine deeltjes. • Maak de apparaten alleen schoon met een droge, zachte doek. • Gebruik geen chemische oplosmiddelen (b.v.alcohol, benzeen, verfverdunner) of andere ontvlambare schoonmaakmiddelen om het product mee schoon te maken.

• Laat alle onderhoud door gekwalificeerd Sonos-onderhoudspersoneel uitvoeren. Onderhoud is nodig wanneer het apparaat schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld wanneer een stroomkabel of een stekker beschadigd is, een vloeistof of een voorwerp in het apparaat is terechtgekomen, het apparaat is blootgesteld aan regen of vocht. Waarschuwing: Stel het apparaat niet bloot aan regen of vocht om het risico op brand of elektrische schokken te beperken. Specificaties Kenmerk Omschrijving Geluid Versterker Klasse D Uitgangsvermogen Continuvermogen 110 watt RMS (2x55W) bij 8 ohm, vervormingsfactor kleiner dan 0,02% Aansluiting van speakers Verende connectoren (in Noord-Amerika heeft de CONNECT:AMP een combinatie van verende connectoren en connectoren voor banaanstekkers) Lijningangen Ingang voor tulpstekkers, met automatische detectie Uitgang subwoofer Uitgang voor tulpstekkers, 80 Hz crossover Toegang tot muziek Ondersteunde audiostandaarden Ondersteunt gecomprimeerde MP3, AAC (DRM-vrij), WMA zonder DRM (waaronder aangekochte downloads van Windows Media), AAC (MPEG4), AAC+, Ogg Vorbis, Apple Lossless, Flac-muziekbestanden (lossless) en niet-gecomprimeerde WAV- en AIFF-bestanden. Geïntegreerde ondersteuning voor de 44,1kHz-samplefrequentie. Extra ondersteuning voor 48-kHz, 32-kHz, 24-kHz, 22-kHz, 16-kHz, 11-kHz en 8- kHz samplerates. MP3 ondersteunt alle frequenties, behalve de 11kHz- en 8kHz-frequentie. Let op: Apple “Fairplay”, WMA, DRM en WMA Lossless worden op dit moment niet ondersteund. Voor eerder gekochte, met DRM beschermde nummers in het Apple “Fairplay”-formaat kan een upgrade worden toegepast. Ondersteunde muziekservices Sonos werkt probleemloos met de meeste muziekservices, waaronder Apple Music™, Deezer, Google Play Music, Pandora, Spotify en Radio door TuneIn, en met services die DRM-vrije downloads aanbieden. Beschikbaarheid van services verschilt per regio. Raadpleeg  http://www.sonos.com/music voor de volledige lijst. Ondersteunde internetradio Streaming MP3, HLS/AAC, WMA Ondersteunde albumhoezen JPEG, PNG, BMP, GIF Ondersteunde afspeellijsten Napster, iTunes, WinAmp en Windows Media Player (.m3u, .pls, .wpl)

Netwerktechnologie Draadloze verbinding Maakt verbinding met het draadloze thuisnetwerk met elke 802.11 b/g/n- router. 802.11n only-netwerkconfiguraties worden niet ondersteund. Verander de instellingen van je router naar 802.11b/g/n of sluit een Sonos-product op je router aan. SonosNet™ Extender Voor de versterking en uitbreiding van SonosNET, een beveiligd, met AES gecodeerd, peer-to-peer draadloos mesh-netwerk, specifiek voor het Sonos-systeem, om draadloze interferentie te verminderen. Netwerkbruggen Via de switch met twee poorten (10/100 Mbps, auto MDI/MDIX) kunnen ethernetapparaten verbinding maken met SonosNet. Internetverbinding Internetverbinding vereist voor toegang tot internetradiostations, online- muziekservices and software-updates. (Breedbandverbinding met het internet via een ADSL- of kabelmodem of een LAN vereist.) Voor internet kan de serviceprovider betaling van een afzonderlijke toeslag vereisen. Telefoonkosten (lokaal of interlokaal) kunnen van toepassing zijn. Algemeen Voeding 100 – 120V~ / 220 – 240V~ 50 – 60 Hz, door gebruiker te selecteren Knoppen op voorpaneel Volume en Afspelen / Pauzeren. Ledlampjes op voorpaneel Statuslampjes audio en speler Afmetingen (H x B x D) 89 x 185 x 207 mm Gewicht (5.1 lbs) 2,3 kg Bedrijfstemperatuur 0 ºC tot 40 ºC Opslagtemperatuur -20 ºC tot 70 ºC Afwerking Behuizing van zorgvuldig afgewerkt geëxtrudeerd aluminium. Aluminium behuizing zorgt ook voor passieve koeling. * Beide kanalen aangedreven, gemeten bandbreedte 22 Hz – 20 kHz - AES17 * Specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Meer hulp nodig? • Bezoek onze pagina's met veelgestelde vragen op http://www.sonos.com/support. • Stel ons een vraag op http://www.sonos.com/emailsupport.

Sonos CONNECT:AMP 19 Feedback over productgids? We horen graag van u! We zullen uw feedback zorgvuldig lezen en gebruiken voor het verbeteren van onze productgidsen. Schrijf ons via: [email protected] Voor problemen met het Sonos-systeem neemt u contact op met onze klantenservice. Stuur een e-mail via http://www.sonos.com/emailsupport.