Sonos CONNECT Handleiding

Wednesday, July 19, 2017
Download

DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch of mechanisch, met inbegrip van maar niet beperkt tot fotokopieën, opnamen, zoekmachines of computernetwerken, zonder schriftelijke toestemming van Sonos, Inc. Sonos en alle Sonos-productnamen en -slogans zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sonos, Inc. Sonos Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Sonos-producten kunnen beschermd zijn door één of meerdere octrooien. Informatie over deze octrooien kunt u vinden op: sonos.com/legal/patents iPhone®, iPod®, iPad®, Airplay®, iTunes®, OS X® en Apple Music™ zijn in de Verenigde Staten en andere landen gedeponeerde handelsmerken van Apple, Inc. Windows® is een in de Verenigde Staten en andere landen gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. Android® is een handelsmerk van Google, Inc. Sonos maakt gebruik van MSNTP-software, ontwikkeld door N.M. Maclaren aan de Universiteit van Cambridge. © Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; © Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, 2000. Alle andere genoemde producten en diensten kunnen handelsmerken of servicemerken van de respectievelijke eigenaars zijn. mei 2016 © 2004-2016 Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Sonos CONNECT De Sonos CONNECT™ is bedoeld voor gebruik met een externe versterker. Het apparaat heeft zowel analoge als digitale uitgangen, dus u kunt het eenvoudig aansluiten op uw bestaande audioapparatuur. • U kunt CONNECT gebruiken om naar muziek te luisteren in een kamer waarin al een versterker staat, zoals de versterker van uw home cinema of die van het stereosysteem in uw woonkamer. • U kunt CONNECT gebruiken om naar muziek te luisteren in uw thuiskantoor als u daar al een computer en speakers met eigen voeding hebt. • U kunt CONNECT gebruiken als u een gedistribueerd geluidssysteem hebt dat wordt aangedreven door een versterker op een centrale locatie, waarop bekabelde speakers in verschillende ruimtes zijn aangesloten. Een nieuw Sonos-systeem? In een paar stappen is uw Sonos-systeem klaar voor gebruik. Volg de installatie-instructies die bij de CONNECT zijn geleverd. Na de installatie kunt Sonos-componenten toevoegen wanneer u maar wilt. Toevoegen aan een bestaand Sonos-systeem? Sonos kan eenvoudig kamer voor kamer worden uitgebreid. Als u deze CONNECT wilt toevoegen aan een bestaand Sonos-muzieksysteem, raadpleegt u Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen.

2 Productgids Uw thuisnetwerk Om te luisteren naar muziekservices op het internet, internetradio en digitale muziek die is opgeslagen op uw computer of NAS-apparaat (Network-Attached Storage), moet uw thuisnetwerk voldoen aan de volgende vereisten: Vereisten voor uw thuisnetwerk Opmerking:Het Sonos-systeem voorziet u van online software-updates. Het netwerk moet daarom een high-speed internetverbinding hebben. U ontvangt deze updates alleen als u het Sonos-systeem hebt geregistreerd, dus vergeet niet om tijdens de installatie het systeem te registreren. We zullen uw e-mailadres niet doorgeven aan andere bedrijven. • Breedbandverbinding via ADSL- of kabelmodem of glasvezelaansluiting voor het correct afspelen van muziekservices op het internet. (Als uw internetserviceprovider alleen internettoegang via satelliet aanbiedt, is het mogelijk dat u problemen ondervindt met afspelen vanwege schommelingen in de downloadsnelheid.) • Als uw modem geen combinatie modem/router is en u gebruik wilt maken van de Sonos-voorziening voor automatische online updates of als u muziek van een muziekservice op het internet wilt streamen, moet u een router installeren in uw thuisnetwerk. Als u geen router hebt, koop en installeer deze dan voor u verder gaat. Als u van plan bent de Sonos Controller-app op uw Android™- of iOS-apparaat te gebruiken, hebt u een draadloze router nodig. Opmerking:Sonos communiceert over een 2.4GHz-thuisnetwerk en ondersteunt de 802.11 b/g/n-standaard voor draadloze technologie. 5GHz-netwerken worden niet ondersteund in een volledig draadloze Sonos-installatie. • Sluit een Sonos BRIDGE, BOOST™ of speler aan op uw router als: • u een groot huis hebt waar de draadloze prestatie niet optimaal is en u de draadloze prestatie van uw Sonos-systeem wilt versterken. • uw draadloze netwerk zwaar wordt belast door veel streaming video, games en internetgebruik en u een apart draadloos netwerk wilt creëren, uitsluitend voor uw Sonos-speakers. • U thuisnetwerk alleen 5GHz is (en niet naar 2.4GHz kan worden overgeschakeld). • Voor het beste resultaat is het aanbevolen om de computer of het NAS-station met uw eigen muziekbibliotheek met een ethernetkabel aan te sluiten op de router.

Sonos CONNECT 3 Sonos-app U kunt de gratis Sonos-app met alle compatibele apparaten gebruiken, waaronder: • Sonos-app (Android)—Android 2.2 en hoger; voor bepaalde functies is mogelijk een hogere versie vereist. (Standaard draadloze installatie wordt alleen ondersteund op Android 2.3 of 4.0 en hoger.) Tik op de knop Play Store of Market op uw Android-apparaat om de gratis Sonos-app van Google Play te downloaden. • Sonos-app (iOS)— iPhone, iPad en iPod touch met iOS-versie 7.0 en hoger; voor bepaalde functies is mogelijk een hogere versie vereist. Tik op de knop App Store op uw iPhone, iPod touch of iPad om de gratis Sonos-app te downloaden of download de app van iTunes®. (Als u de app via iTunes downloadt, moet u het systeem eerst synchroniseren om het Sonos-logo op het apparaat te kunnen zien.) • Sonos-app (pc)—Windows® XP SP3 en hoger; voor bepaalde functies is mogelijk een hogere versie vereist. (Standaard draadloze installatie wordt alleen ondersteund op Windows 7 en hoger.) Download van onze website op www.sonos.com/support/downloads. • Sonos-app (Mac)—Macintosh® OS X 10.7 en hoger. Download van onze website op www.sonos.com/support/downloads. Opmerking:Sonos CONTROL is niet langer verkrijgbaar, maar wel compatibel met uw nieuwe Sonos-product.

4 Productgids Voorkant CONNECT Aan/uit Het Sonos-system kan altijd aan blijven staan. Het systeem gebruikt bijna geen elektriciteit wanneer er geen muziek wordt afgespeeld. Als u het spelen van muziek in alle kamers wilt stopzetten, selecteert u Alles pauzeren in het menu Kamers. Als u het streamen van audio in één kamer wilt stopzetten, drukt u op de knop Afspelen /Pauzeren op de CONNECT. Statuslampje Geeft de huidige status van de Sonos-speler aan. Wanneer het apparaat normaal werkt, kunt u het witte licht van het statuslampje in- en uitschakelen. Voor een compleet overzicht van de statuslampjes gaat u naar http://faq.sonos.com/led. Afspelen/Pauzeren Schakelt tussen het afspelen en pauzeren van audio in deze kamer (speelt standaard vanaf dezelfde muziekbron wanneer opnieuw ingedrukt, tenzij een andere bron is geselecteerd) • Druk één keer om het streamen van audio te beginnen of te stoppen • Druk twee keer om naar de volgende track te springen (indien van toepassing op de geselecteerde muziekbron) Volume omhoog (+) Druk op deze knoppen om het volume bij te stellen. Volume omlaag (-)

Sonos CONNECT 5 Achterkant CONNECT Connectoren ethernetswitch (2) Gebruik een ethernetkabel (meegeleverd) voor verbinding met een router, computer of ander netwerkapparaat, zoals een NAS-apparaat (Network Attached Storage). Ledlampjes: • Knipper groen (netwerkactiviteit) • Geel (verbinding) Ingang netvoeding Gebruik het meegeleverde netsnoer om het apparaat op een (100 - 240V-wisselstroom, 50/60 Hz) stopcontact aan te sluiten (door gebruik te maken van een andere dan de meegeleverde voedingskabel, komt de garante te vervallen). Analoge ingang Gebruik een standaard geluidskabel met tulpstekkers om de uitgangen van een afzonderlijke component, zoals een cd-speler, aan te sluiten op de analoge ingangen van de Sonos CONNECT. Analoge audio-uitgang (vast/variabel) Gebruik een standaard geluidskabel met tulpstekkers om de analoge uitgangen van de Sonos-component aan te sluiten op de ingangen van een afzonderlijke component, zoals een versterker of de receiver van een home cinema. TOSLINK® digitale uitgang U kunt een optische TOSLINK-geluidskabel gebruiken om de digitale TOSLINK-uitgang van de Sonos CONNECT aan te sluiten op de ingangen van een afzonderlijke component, zoals een versterker of de receiver van uw home cinema. Coaxiale digitale audio-uitgang U kunt een digitale coaxiale kabel gebruiken om de coaxiale digitale uitgang van de Sonos-component aan te sluiten op de ingangen van een afzonderlijke component, zoals een versterker of de receiver van een home cinema.

6 Productgids Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen Wanneer u het Sonos-systeem hebt geïnstalleerd, kunt u op elk gewenst moment eenvoudig meer componenten toevoegen. U kunt de audio-uitgangen van de Sonos CONNECT gebruiken om een thuisbioscoop, computer, speakers met eigen voeding of een versterker aan te sluiten. Als uw huis ingebouwde bekabeling heeft, kunt u een bekabelde verbinding met de extra Sonos- componenten maken. Hebt u geen ingebouwde bekabeling, dan kunt u gebruik maken van onze geïntegreerde draadloze technologie. 1. Sluit het netsnoer aan en sluit de Sonos CONNECT aan op het stopcontact. Het statuslampje Audio (groen) en het statuslampje van de speler beginnen te knipperen. 2. Kies één van de volgende opties: Verbinden met een home cinema of versterker • Als uw home cinema of versterker digitale ingangen heeft, kunt u een optische TosLink-geluidskabel of een digitale coaxiale kabel gebruiken om de digitale uitgang van de Sonos CONNECT aan te sluiten op de digitale ingang van de receiver. • Als uw home cinema of versterker analoge ingangen heeft, gebruikt u een standaard geluidskabel met tulpstekkers om de analoge uitgang van de Sonos CONNECT aan te sluiten op de ingangen van de receiver. • Selecteer het juiste invoerkanaal op de receiver. Voor informatie over het aanpassen van het volume raadpleegt u Volume regelen met uw home cinema of versterker. Verbinden met een computer of speakers met eigen voeding • Als u verbinding maakt met een computer: U hebt een geluidskabel van het type stereo-mini naar tulpstekker met Y-adapter nodig (één 3,5-mm stereo miniplug naar twee tulpstekkers) om de analoge uitgang van de Sonos-component aan te sluiten op de audio-ingang van de computer.

Sonos CONNECT 7 • Als u verbinding maakt met luidsprekers met eigen voeding: Het is mogelijk dat u een geluidskabel met Y-adapter (3,5-mm stereo miniplug naar twee tulpstekkers) nodig hebt om de computerspeakers aan te sluiten op de audio-uitgangen van de Sonos-component. Als uw speakers een 3,5-mm stereostekker hebben, moet u een tussenkoppeling aansluiten tussen de stekker van de speaker en de geluidskabel met Y-adapter. 3. Als u een draadloze verbinding tot stand wilt brengen, slaat u deze stap over en gaat u door naar stap 4. Als u een bekabelde verbinding tot stand wilt brengen, sluit u een standaard ethernetkabel aan tussen de router of een andere Sonos-component (of een actieve netwerkaansluiting in de muur, als de bekabeling ingebouwd is) en een van de poorten van de ethernetswitch op de achterkant van de nieuwe Sonos- component. 4. Kies één van de volgende opties: • Met een handheld Sonos-controller: Selecteer Een speler of SUB toevoegen in het menu Instellingen en volg de aanwijzingen op het scherm om deze component aan het Sonos-systeem toe te voegen. • Met de Sonos Controller voor Mac of pc: Selecteer Een speler of SUB toevoegen in het menu Beheren en volg de aanwijzingen op het scherm om deze component het Sonos-systeem toe te voegen aan. Dikke muren, 2,4-GHz draadloze telefoons en andere draadloze apparaten kunnen interfereren met de draadloze netwerksignalen van het Sonos-systeem of die signalen blokkeren. Wanneer u problemen ondervindt nadat u het Sonos-product een plaats hebt gegeven, kunt u één (of meer) van de volgende oplossingen proberen: de Sonos-component verplaatsen, het draadloze kanaal wijzigen waarover het muzieksysteem werkt of een Sonos-product aansluiten op uw router als uw installatie op dit moment draadloos is. Audio-ingang U kunt eenvoudig de muziek van een externe bron, zoals een cd-speler of draagbare muziekspeler, afspelen via Sonos door de audio-ingangen van een Sonos-component te gebruiken. Het apparaat wordt automatisch gedetecteerd. zodra u het inschakelt. • Gebruik een standaard geluidskabel met tulpstekkers om een externe bron, zoals een cd-speler, aan te sluiten op de analoge audio-ingang op de achterkant van uw Sonos CONNECT. • Als u een draagbare muziekspeler aansluit op de Sonos CONNECT, hebt u een geluidskabel van het type 3,5-mm mini-stereo naar tulpstekkers nodig. Steek de mini-stereostekker in het draagbare apparaat en de tulpstekkers in de audio-ingang van de Sonos-component. Met de Sonos-app op een mobiel apparaat: • Als u muziek wilt afspelen vanaf deze bron, selecteert u Audio-ingang in het menu Muziek, selecteert u de bron en vervolgens Nu afspelen. • Als u de naam van dit apparaat wilt wijzigen, selecteert u Instellingen kamer in het menu Instellingen. Selecteer de Sonos-component waarop deze bron is aangesloten en raak Naam bron aan. Selecteer een nieuwe naam in de lijst of typ een unieke naam. • Als u het ingangsniveau wilt wijzigen, selecteert u Instellingen kamer in het menu Instellingen. Selecteer de Sonos-component waarop deze bron is aangesloten en raak vervolgens Bronniveau aan. Selecteer een nieuw niveau.

8 Productgids Met de Sonos-app voor Mac of pc: • Als u muziek wilt afspelen vanaf deze bron, selecteert u Audio-ingang in het venster MUZIEK, klikt op naast de muziekbron en selecteert vervolgens Nu afspelen. • Als u de instellingen voor dit apparaat wilt wijzigen: • Selecteert u Beheren -> Instellingen (pc) of Sonos -> Voorkeuren -> Kamerinstellingen (Mac). • Selecteer de Sonos-component waarop de Airport Express is aangesloten en klik in het keuzemenu op Kamerinstellingen voor - Audio-ingang. • Klik op de tab Audio-ingang en werk de instellingen bij. Wanneer u een naam voor de bron selecteert, wordt automatisch een standaard ingangsniveau toegewezen, maar als het geluid te zacht klinkt, kunt u een hoger ingangsniveau selecteren voor dit apparaat. (Als u het volume echter te hoog zet, is het mogelijk dat er geluidsvervorming optreedt.) Coderingsinstellingen ingang Wanneer u externe muziekbronnen hebt aangesloten op een ingang van een Sonos-component, bepaalt de coderingsinstelling voor de ingang hoe Sonos de gegevens van die bronnen codeert. Voor uw Sonos-systeem wordt standaard de waarde Automatisch ingesteld om te zorgen voor een optimale luisterervaring. Sonos raadt aan om deze standaardwaarde niet te wijzigen. Als u toch besluit om een wijziging aan te brengen, kunt u de volgende richtlijnen hanteren: Gebruik Ongecomprimeerd als: • U optimale prestaties met een home cinema wilt. • U de best mogelijke geluidskwaliteit voor het Sonos-systeem wilt (deze keuze neemt meer bandbreedte in beslag in het netwerk dan gecomprimeerd geluid). Gebruik Gecomprimeerd als: • U meer dan vier kamers draadloos verbindt met het systeem. • U in een omgeving bent met veel draadloze interferentie en het geluid regelmatig wegvalt. Als u de coderingsinstelling voor een ingang wilt wijzigen, gaat u op een van de volgende manieren te werk: • Met een handheld Sonos-controller: Ga naar het menu Instellingen en selecteer Geavanceerde instellingen -> Audiocompressie. • Met de Sonos Controller voor pc: Selecteer Beheren -> Instellingen -> Geavanceerd. • Met de Sonos Controller voor Mac: Selecteer Sonos -> Voorkeuren -> Geavanceerd.

Sonos CONNECT 9 Audio-uitgang Volume regelen met uw home cinema of versterker Als u het volume alleen via uw home cinema of versterker wilt regelen, kunt u het uitgangsniveau van de Sonos CONNECT instellen op Vast door een van de volgende opties te selecteren: • Met een handheld Sonos-controller: Selecteer Instellingen kamer in het menu Instellingen. Selecteer de Sonos-component die op de receiver is aangesloten. Selecteer Uitgangsniveau en kies Vast. • Met de Sonos Controller voor pc: Selecteer Beheren -> Instellingen. Selecteer de Sonos-component die op de receiver is aangesloten. Kies Vast in het keuzemenu Uitgangsniveau onder het tabblad Basis. • Met de Sonos Controller voor Mac: Selecteer Sonos -> Voorkeuren -> Instellingen kamer. Selecteer de Sonos-component die is aangesloten op de receiver en vervolgens Vast in het keuzemenu Uitgangsniveau onder het tabblad Basis. Opmerking:Wanneer u het uitgangsniveau van de Sonos CONNECT wijzigt in Vast, kunt u geen Sonos-controller meer gebruiken om het volume of de instellingen van de equalizer aan te passen. Volume regelen met uw Sonos-systeem 1. Stel het volume van uw home cinema of versterker in op het normale luistervolume. 2. Als het uitgangsniveau niet is ingesteld op Variabel, moet u die instelling wijzigen: • Met een handheld Sonos-controller: Selecteer Instellingen kamer in het menu Instellingen. Selecteer de Sonos-component die op de receiver is aangesloten. Selecteer Uitgangsniveau en kies Variabel in het keuzemenu Uitgangsniveau onder het tabblad Basis. • Met de Sonos Controller voor pc: Select Beheren -> Instellingen. Selecteer de Sonos-component die op de receiver is aangesloten en kies vervolgens Variabel in het keuzemenu Uitgangsniveau onder het tabblad Basis. • Met de Sonos Controller voor Mac: Selecteer Sonos -> Voorkeuren -> Instellingen kamer. Selecteer de Sonos-component die op de receiver is aangesloten en kies vervolgens Variabel in het keuzemenu Uitgangsniveau onder het tabblad Basis. 3. Gebruik een Sonos-controller om het volume van het Sonos-systeem aan te passen, zodat u muziek hoort. Het is mogelijk dat het geluid dan nogal hard staat. 4. Desgewenst past u het volume aan met uw home cinema of versterker, zodat het volumebereik voor de controller binnen uw normale luisterbereik valt.

10 Productgids Muziek afspelen Maak een keuze in het Sonos-muziekmenu op uw mobiele apparaat of in het deelvensterMUZIEK op een Mac of pc. Radio Bij Sonos krijgt u een radiogids die directe toegang geeft tot duizenden gratis internetradiostations en uitgezonden programma's. U kunt eenvoudig radioprogramma's van over de hele wereld vinden: muziek, nieuws en andere programma's, inclusief gearchiveerde programma's en podcasts. Als u een internetradiostation wilt selecteren, hoeft u alleen maar Radio te selecteren en een station te kiezen. Muziekservices Een muziekservice is een online muziekwinkel of online service die geluidsbestanden verkoopt per song of per audioboek of op basis van een abonnement. Sonos is compatibel met verschillende muziekservices. Bezoek onze website op www.sonos.com/music voor de meest recente lijst. (Het is mogelijk dat sommige muziekservices in uw land niet beschikbaar zijn. Controleer de website van de muziekservices voor meer informatie.) Als u een abonnement hebt op een muziekservice die compatibel is met Sonos, voegt u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor die service toe aan Sonos. U hebt dan directe toegang tot de muziekservice vanaf het Sonos-systeem. 1. Raak om een muziekservice toe te voegen Muziekservices toevoegen aan in het Sonos-muziekmenu. 2. Selecteer de met Sonos compatibele muziekservice die u wilt toevoegen. 3. Raak Account toevoegen aan en volg de aanwijzingen op het scherm. Uw gebruikersnaam en wachtwoord worden geverifieerd bij de muziekservice. Wanneer uw referenties zijn geverifieerd, verschijnt de muziekservice in het Sonos-muziekmenu. In sommige landen zijn gratis proefperiodes voor muziekservices beschikbaar. (Controleer de website van de specifieke muziekservices voor meer informatie.) Als een proefperiode voor een muziekservice zichtbaar is in het menu Muziekservices, raakt u deze aan om de service te selecteren. Raak Account toevoegen -> Ik ben onbekend met [muziekservice] aan en volg de aanwijzingen om het proefabonnement te activeren. Als u na de proefperiode naar de muziek wilt blijven luisteren, moet u een abonnement nemen op de muziekservice. Lokale muziekbibliotheek Het Sonos-systeem kan muziek afspelen vanaf elke computer en elk NAS-apparaat (Network Attached Storage) in uw thuisnetwerk waarop gedeelde muziekmappen staan. Tijdens de installatie wordt u begeleid bij het proces voor het instellen van toegang tot uw lokale bibliotheek (zoals de iTunes-bibliotheek). U kunt altijd muziekmappen toevoegen aan of verwijderen uit deze lijst. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de lijst van gedeelde mappen, selecteert u het menu Instellingen op een handheld Sonos-controller en kiest u dan een van de volgende opties: • Als u een nieuwe muziekmap wilt toevoegen aan Sonos, selecteert u Muziekbibliotheek beheren -> Instellingen muziekbibliotheek -> Nieuwe share toevoegen. • Als u een muziekmap wilt verwijderen, selecteert u Muziekbibliotheek beheren -> Instellingen muziekbibliotheek. Raak de share aan die u wilt verwijderen en selecteer Share verwijderen.

Sonos CONNECT 11 Het Sonos-systeem indexeert uw muziekmappen zodat u muziek kunt opvragen op basis van categorieën (zoals artiesten, albums, componisten, genres of nummers). Als u nieuwe muziek toevoegt aan een map die al is geïndexeerd, kunt u eenvoudig de muziekindex bijwerken om die nieuwe muziek toe te voegen aan de bibliotheek. • Als u de muziekindex wilt bijwerken, raakt u Instellingen -> Muziekbibliotheek beheren -> Muziekindex nu bijwerken aan. Als u wilt dat de muziekindex automatisch elke dag wordt bijgewerkt, selecteert u Updates muziekindex plannen en selecteert u dan een tijd voor het bijwerken van de muziekindex. Wireless iTunes playback vanaf iOS-apparaten U kunt muziek en podcasts selecteren en afspelen op een willekeurige iPad, iPhone of iPod touch, die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten als de andere Sonos-producten. De weergave loopt perfect synchroon, in elke kamer van uw huis. Kies Op deze iPad, Op deze iPhone of Op deze iPod touch met de Sonos-app op uw iOS-apparaat en maak een audioselectie. Gebruik vervolgens een willekeurige Sonos-controller om het afspelen te regelen. Wireless playback vanaf Android-apparaten U kunt muziek selecteren en afspelen op een willekeurig Android-apparaat dat op hetzelfde netwerk is aangesloten als de andere Sonos-producten. De weergave loopt perfect synchroon, in elke kamer van uw huis. Kies Op dit mobiele apparaat met de Sonos-app op uw Android-smartphone of -tablet en maak een audioselectie. Gebruik vervolgens een willekeurige Sonos-controller om het afspelen te regelen. Google Play Music (Android-apparaten) Je kunt muziek afspelen op je Sonos-systeem direct vanaf de Google Play Music-app op een willekeurig Android-apparaat. Deze functie is beschikbaar voor klanten van Google Play Music met een All Access- abonnement of een Standaard-abonnement. Om muziek direct spelen van je Google Play Music-app op het Sonos-systeem af te kunnen, moet je zowel de Google Play Music-app en de Sonos Controller-app op je mobiele apparaat hebben geïnstalleerd. Open de Google Play Music-app en maak verbinding met een kamer of kamergroep op Sonos om muziek af te spelen.

12 Productgids Statuslampjes van de speler Statuslampjes Status van de speler Sonos-product Aanvullende Informatie Knippert wit Bezig met opstarten BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Brandt wit Ingeschakeld en aangesloten BRIDGE, BOOST, Indien gewenst, kunt u wanneer het (gedempt licht ) op een Sonos-systeem CONNECT, SUB, product normaal werkt het witte (normale werking) CONNECT:AMP, statuslampje in- of uitschakelen in het DOCK, PLAY:1, menu Kamerinstellingen. (De SUB en alle PLAY:3, PLAY:5, spelers die als surround zijn ingesteld, PLAYBAR geven dezelfde instelling weer als de speler waaraan ze zijn gekoppeld.) Brandt wit Touch-toets(en) actief PLAY:5 (gen 2) Licht op wanneer de touch-toetsen (helder licht ) worden geactiveerd en blijft helder branden voor de duur van het contact. Knipperend groen Ingeschakeld, maar nog niet BRIDGE, BOOST, Voor een SUB kan dit betekenen dat de aangesloten op het Sonos- CONNECT, SUB, SUB nog niet aan een speler is gekoppeld. systeem CONNECT:AMP, Of, DOCK, PLAY:1, WAC (draadloze toegang tot PLAY:3, PLAY:5, configuratie) klaar om te PLAYBAR verbinden Knippert Surround-audio staat uit of PLAY:1, PLAY:3, Van toepassing voor een speler die is langzaam groen SUB-audio staat uit PLAY:5 (gen 2), ingesteld als PLAYBAR-surroundspeaker, SUB of voor een SUB die aan een PLAYBAR is gekoppeld Effen groen Volume op nul of gedempt CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Knipperend oranje Dit gebeurt tijdens de BRIDGE, BOOST, installatie van SonosNet CONNECT, SUB, nadat op een knop is gedrukt CONNECT:AMP, terwijl het product een DOCK, PLAY:1, huishouden zoekt om toe te PLAY:3, PLAY:5, voegen. PLAYBAR

Sonos CONNECT 13 Statuslampjes Status van de speler Sonos-product Aanvullende Informatie Knippert snel Afspelen / Volgende track CONNECT: Afspelen of volgende track was niet oranje mislukt CONNECT:AMP, mogelijk PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Brandt oranje Dit gebeurt tijdens de CONNECT, SUB, Als het oranje lichtje brandt EN het volume draadloze installatie als het CONNECT:AMP, van de speler wordt automatisch minder, open toegangspunt tijdelijk PLAY:1, PLAY:3, dan is de speler in waarschuwingsmodus. actief is. PLAY:5, • Druk op de knop Pauze om de audio Bent u het Sonos-systeem PLAYBAR stop te zetten. niet aan het installeren, dan • Controleer bij Sonos-producten met kan dit ook de een ventilatieopening (SUB, waarschuwingsmodus zijn. CONNECT:AMP) of deze niet worden geblokkeerd • Controleer de kamertemperatuur om te zien of deze minder is dan 40°C • Als dit het geval is, haal de speler uit het directe zonlicht • Laat de speler een aantal minuten afkoelen en druk vervolgens op Afspelen om de audio opnieuw te starten. • Neem als het probleem niet is opgelost, contact op met de klantenservice. Belangrijke veiligheidsinformatie Waarschuwing: Om het risico van een elektrische schok te voorkomen, mag het systeem niet worden geopend. Sonos-producten mogen in geen enkel geval door iemand anders dan een geautoriseerd Sonos-reparatiecentrum worden gerepareerd. Gebeurt dat wel, dan vervalt de garantie. Neem contact op met de klantenservice van Sonos voor meer informatie. 1. Lees deze instructies. 2. Bewaar deze instructies. 3. Neem alle waarschuwingen in acht. 4. Volg alle instructies op. 5. Gebruik deze apparatuur niet in de buurt van water. 6. Maak de apparaten alleen schoon met een droge, zachte doek. Huishoudelijke schoonmaak- of oplosmiddelen kunnen de afwerking van de Sonos-componenten beschadigen.

14 Productgids 7. Installeer apparaten niet in de buurt van warmtebronnen, zoals radiatoren, verwarmingsroosters, kachels of andere apparaten die warmte afgeven. 8. Zorg ervoor dat er niet over de stroomkabel kan worden gelopen en dat deze niet bekneld kan raken, vooral niet bij de stekkers, bij stopcontacten en waar deze het apparaat verlaat. 9. Gebruik alleen door de fabrikant gespecificeerde accessoires. 10. Haal bij onweer of als u het apparaat gedurende een lange periode niet gebruikt, de stekker uit het stopcontact. 11. Laat alle onderhoud door gekwalificeerd Sonos-onderhoudspersoneel uitvoeren. Onderhoud is nodig wanneer het apparaat schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld wanneer een stroomkabel of een stekker is beschadigd, een vloeistof of een voorwerp in het apparaat is terechtgekomen, het apparaat is blootgesteld aan regen of vocht, het apparaat niet naar behoren functioneert of het apparaat op de grond is gevallen. 12. De stekker in het stopcontact moet gemakkelijk bereikbaar zijn om de stroomvoorziening af te kunnen sluiten. 13. Waarschuwing: Stel het apparaat niet bloot aan regen of vocht om het risico op brand of elektrische schokken te beperken. 14. Stel het apparaat niet bloot aan druppels of spatten en plaats geen met vloeistof gevulde voorwerpen, zoals vazen, op het apparaat. Pas op: Om schade aan speakers te voorkomen, moet u de externe versterker uitschakelen voordat u de Sonos CONNECT loskoppelt. Specificaties Kenmerk Omschrijving Geluid Geluidskwaliteit THD + N < 0.009 %, 20 Hz - 20 kHz Audio-ingang Analoog (tulpstekkers), automatische detectie Audio-uitgang Analoog (tulpstekkers), digitaal (optisch en coaxiaal) Toegang tot muziek

Sonos CONNECT 15 Ondersteunde audiostandaarden Ondersteunt gecomprimeerde MP3, AAC (DRM-vrij), WMA zonder DRM (waaronder aangekochte downloads van Windows Media), AAC (MPEG4), AAC+, Ogg Vorbis, Apple Lossless, Flac-muziekbestanden (lossless) en niet-gecomprimeerde WAV- en AIFF-bestanden. Geïntegreerde ondersteuning voor de 44,1kHz-samplefrequentie. Extra ondersteuning voor 48-kHz, 32-kHz, 24-kHz, 22-kHz, 16-kHz, 11-kHz en 8- kHz samplerates. MP3 ondersteunt alle frequenties, behalve de 11kHz- en 8kHz-frequentie. Let op: Apple “Fairplay”, WMA, DRM en WMA Lossless worden op dit moment niet ondersteund. Voor eerder gekochte, met DRM beschermde nummers in het Apple “Fairplay”-formaat kan een upgrade worden toegepast. Ondersteunde muziekservices Sonos werkt probleemloos met de meeste muziekservices, waaronder Apple Music™, Deezer, Google Play Music, Pandora, Spotify en Radio door TuneIn, en met services die DRM-vrije downloads aanbieden. Beschikbaarheid van services verschilt per regio. Raadpleeg http://www.sonos.com/music voor de volledige lijst. Besturingssystemen (voor Windows XP SP2 en hoger; Macintosh OS X 10.6 en hoger; NAS-apparaten opgeslagen bestanden) (Network-Attached Storage) die CIFS ondersteunen Ondersteunde internetradio Streaming MP3, HLS/AAC, WMA Ondersteunde albumhoezen JPEG, PNG, BMP, GIF Ondersteunde afspeellijsten Rhapsody, iTunes, WinAmp en Windows Media Player (.m3u, .pls, .wpl) Netwerktechnologie Draadloze verbinding Maakt verbinding met het draadloze thuisnetwerk met elke 802.11 b/g/n-, 3x3 MIMO-, dual-bandrouter (2,4 GHz / 5 GHz). SonosNet™ Extender Voor de versterking en uitbreiding van SonosNET, een beveiligd, met AES gecodeerd, peer-to-peer draadloos mesh-netwerk, specifiek voor het Sonos-systeem, om draadloze interferentie te verminderen. Netwerkbruggen Via switch met twee poorten kunnen ethernetapparaten verbinding maken via SonosNet Internetverbinding Internetverbinding vereist voor toegang tot internetradiostations, online- muziekservices and software-updates. (Breedbandverbinding met het internet via een ADSL- of kabelmodem of een LAN vereist.) Voor internet kan de serviceprovider betaling van een afzonderlijke toeslag vereisen. Telefoonkosten (lokaal of interlokaal) kunnen van toepassing zijn. Algemeen Voeding 100 - 240V-wisselstroom, 50/60 Hz, automatisch in te stellen Knoppen op voorpaneel Volume en Afspelen/Pauzeren. Ledlampjes op voorpaneel statuslampjes audio en speler Afmetingen (H x B x D) 74 x 136 x 140 mm Gewicht 1.5 lbs 0,69 kg

16 Productgids Bedrijfstemperatuur 0 ºC tot 40 ºC Opslagtemperatuur -20 ºC tot 70 ºC Afwerking Lichtgrijs / polycarbonaat van hoge kwaliteit * Specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Meer hulp nodig? • Bezoek onze pagina's met veelgestelde vragen op http://www.sonos.com/support. • Stel ons een vraag op http://www.sonos.com/emailsupport. Feedback verzenden We horen graag van u! Stuur ons feedback over onze handleidingen op: [email protected]