Sonos BRIDGE Handleiding

Wednesday, July 19, 2017
Download

® Sonos BRIDGE Gebruikershandleiding

DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch of mechanisch, met inbegrip van maar niet beperkt tot fotokopieën, opnamen, zoekmachines of computernetwerken, zonder schriftelijke toestemming van Sonos, Inc. Sonos en alle andere Sonos-productnamen en -slogans zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sonos, Inc. Sonos Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Sonos-producten zijn eventueel beschermd door een of meer octrooien. Informatie over de octrooien kunt u hier vinden: sonos.com/legal/patents iPhone®, iPod®, iPad® en iTunes® zijn in de Verenigde Staten en andere landen gedeponeerde handelsmerken van Apple, Inc. Windows® is een in de Verenigde Staten en andere landen gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. Android™ is een handelsmerk van Google, Inc. Sonos maakt gebruik van MSNTP-software, ontwikkeld door N.M. Maclaren aan de Universiteit van Cambridge. © Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; © Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, 2000. Alle andere genoemde producten en diensten kunnen handelsmerken of servicemerken van de respectievelijke eigenaars zijn. juni 2015 © 2004-2015, Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Sonos BRIDGE BRIDGE is een accessoire om op je router aan te sluiten en een specifiek draadloos netwerk voor je Sonos-systeem te creëren dat betrouwbare prestaties levert ongeacht de grootte van je huis of het aantal gebruikte WiFi-apparaten. Wanneer moet ik een BRIDGE gebruiken? • Als uw draadloze netwerk zwaar wordt belast door streaming video, games en internetgebruik, sluit dan een BRIDGE aan op uw router om een apart draadloos netwerk te creëren, uitsluitend voor uw Sonos-speakers. • Als u de draadloze prestatie van uw Sonos-systeem wilt versterken, sluit dan een BRIDGE aan om het draadloos bereik naar alle kamers waar u muziek wilt uit te breiden. Een nieuw Sonos-systeem? Met een paar eenvoudige stappen is het Sonos-systeem klaar voor al uw muziek (de stappen hieronder worden uitgebreid besproken in de instructies voor snelle installatie die bij de BRIDGE worden geleverd) — • Sluit BRIDGE met een ethernetkabel (bijgeleverd) aan op uw breedbandrouter. • Zet de andere Sonos-producten in de kamers waar u muziek wilt. • Download en installeer de Sonos-app en volg de aanwijzingen voor het installeren van uw Sonos-systeem. Wanneer u het muzieksysteem hebt geïnstalleerd, kunt u op elk gewenst moment meer Sonos-producten toevoegen. Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen? Sonos kan eenvoudig kamer voor kamer worden uitgebreid. Als u deze BRIDGE wilt toevoegen aan een bestaand Sonos- muzieksysteem, raadpleegt u "Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen" on page 3.

2 Productgids Uw thuisnetwerk Om te luisteren naar muziekservices op het internet, internetradio en digitale muziek die is opgeslagen op uw computer of NAS-apparaat (Network-Attached Storage), moet uw thuisnetwerk voldoen aan de volgende vereisten: Vereisten voor uw thuisnetwerk Opmerking:Het Sonos-systeem voorziet u van online software-updates. Het netwerk moet daarom een high-speed internetverbinding hebben. U ontvangt deze updates alleen als u het Sonos-systeem hebt geregistreerd, dus vergeet niet om tijdens de installatie het systeem te registreren. We zullen uw e-mailadres niet doorgeven aan andere bedrijven. • Breedbandverbinding via ADSL- of kabelmodem of glasvezelaansluiting voor het correct afspelen van muziekservices op het internet. (Als uw internetserviceprovider alleen internettoegang via satelliet aanbiedt, is het mogelijk dat u problemen ondervindt met afspelen vanwege schommelingen in de downloadsnelheid.) • Als uw modem geen combinatie modem/router is en u gebruik wilt maken van de Sonos-voorziening voor automatische online updates of als u muziek van een muziekservice op het internet wilt streamen, moet u een router installeren in uw thuisnetwerk. Als u geen router hebt, koop en installeer deze dan voor u verder gaat. Als u van plan bent de Sonos Controller-app op uw Android™- of iOS-apparaat te gebruiken, hebt u een draadloze router nodig. Voor meer informatie gaat u naar onze website op http://faq.sonos.com/apps. Opmerking:Sonos communiceert over een 2.4GHz-thuisnetwerk en ondersteunt 802.11b/g- draadloze technologie. 5GHz-networken worden niet ondersteund in een volledig draadloze Sonos-installatie. • Sluit een Sonos BRIDGE, BOOST™ of speler aan op uw router als: • u een groot huis hebt waar de draadloze prestatie niet optimaal is en u de draadloze prestatie van uw Sonos- systeem wilt versterken. • uw draadloze netwerk zwaar wordt belast door veel streaming video, games en internetgebruik en u een apart draadloos netwerk wilt creëren, uitsluitend voor uw Sonos-speakers. • U thuisnetwerk alleen 5GHz is (en niet naar 2.4GHz kan worden overgeschakeld). • Voor het beste resultaat is het aanbevolen om de computer of het NAS-station met uw eigen muziekbibliotheek met een ethernetkabel aan te sluiten op de router. Systeemvereisten • Windows® XP SP3 en hoger • Macintosh® OS X 10.7 en hoger • Compatibel met iPhone® , iPod touch® en iPad® met iOS 6 en hoger. Voor bepaalde functies is mogelijk een hogere iOS- versie vereist • Android: 2.2 en hoger. Voor bepaalde functies is mogelijk een hogere Android-versie vereist Opmerking:Bezoek onze website op http://faq.sonos.com/specs voor informatie over de meest recente systeemvereisten, inclusief de ondersteunde versies van besturingssystemen.

Sonos BRIDGE 3 Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen Wanneer u het Sonos-systeem eenmaal hebt geïnstalleerd, kunt u eenvoudig en op elk gewenst moment meer Sonos- producten toevoegen (tot 32 kamers). Opmerking:Als u een Sonos BRIDGE hebt aangeschaft ter vervanging van het Sonos-product dat momenteel op uw router is aangesloten, voeg dan eerst de BRIDGE toe aan uw Sonos- systeem (zie onderstaande stappen) voordat u de eerder bekabelde Sonos-speaker loskoppelt en verplaatst. 1. Sluit de netvoedingadapter aan en sluit de BRIDGE aan op het stopcontact. 2. Kies één van de volgende opties: • Selecteer BRIDGE of BOOST toevoegen in het menu Beheren op een Mac of pc. • Selecteer BRIDGE of BOOST toevoegenin het menu Instellingen op uw draagbare controller. Tijdens de installatie wordt u gevraagd om kort op de knop Verbinden aan de zijkant van Sonos BRIDGE te drukken. Het is mogelijk dat u tijdens dit proces wordt gevraagd om uw Sonos-systeem bij te werken. BRIDGE wordt na de installatie niet weergegeven in het menu KAMERS. Als u de instellingen voor dit apparaat wilt wijzigen, kunt u een van de volgende opties kiezen: • Met de Sonos Controller voor pc: Selecteer Beheren -> Instellingen -> Instellingen BRIDGE. • Met de Sonos Controller voor Mac: Selecteer Sonos -> Voorkeuren -> Instellingen BRIDGE. • Met een handheld Sonos-controller: Selecteer Instellingen -> Instellingen BRIDGE. Dikke muren, 2,4-GHz draadloze telefoons en andere draadloze apparaten kunnen interfereren met de draadloze netwerksignalen van het Sonos-systeem of die signalen blokkeren. Wanneer u problemen ondervindt nadat u het Sonos- product een plaats hebt gegeven, kunt u één (of meer) van de volgende oplossingen proberen: de Sonos-component verplaatsen, het draadloze kanaal wijzigen waarover het muzieksysteem werkt of een Sonos-product aansluiten op uw router als uw installatie op dit moment draadloos is. Muziek afspelen U kunt elke Sonos-controller gebruiken om muziek te selecteren. Kies een muziekbron in het Sonos-muziekmenu op een handheld controller of klik in het deelvenster MUZIEK van een Sonos Controller-app voor Mac of pc om een selectie te maken. Radio Bij Sonos krijgt u een radiogids die directe toegang geeft tot duizenden gratis internetradiostations en uitgezonden programma's. U kunt eenvoudig radioprogramma's van over de hele wereld vinden: muziek, nieuws en andere programma's, inclusief gearchiveerde programma's en podcasts. Als u een internetradiostation wilt selecteren, hoeft u alleen maar Radio te selecteren en een station te kiezen.

4 Productgids Muziekservices Een muziekservice is een online muziekwinkel of online service die geluidsbestanden verkoopt per song, per audioboek of op basis van een abonnement. Sonos is compatibel met verschillende muziekservices. Bezoek onze website op www.sonos.com/music voor de meest recente lijst. (Het is mogelijk dat sommige muziekservices in uw land niet beschikbaar zijn. Controleer de website van de specifieke muziekservice voor meer informatie.) Als u een abonnement hebt op een muziekservice die compatibel is met Sonos, voegt u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor die service toe aan Sonos. U hebt dan directe toegang tot de muziekservice vanaf het Sonos-systeem. 1. Om een muziekservice toe te voegen, raakt u Muziekservices toevoegen aan in het Sonos-muziekmenu op uw handheld controller. 2. Selecteer de met Sonos compatibele muziekservice die u wilt toevoegen. 3. Selecteer Account toevoegen aan en volg de aanwijzingen op het scherm. Uw aanmeldingsnaam en wachtwoord worden geverifieerd bij de muziekservice. Wanneer uw referenties zijn geverifieerd, verschijnt de muziekservice in het Sonos-muziekmenu. In sommige landen zijn gratis proefperioden voor muziekservices beschikbaar. (Controleer de website van de specifieke muziekservice voor meer informatie.) Als een proefperiode voor een muziekservice zichtbaar is in het menu Muziekservices, raakt u deze aan om de service te selecteren. Raak Account toevoegen -> Ik ben onbekend met [muziekservice] aan en volg de aanwijzingen om het proefabonnement te activeren. Als u na de proefperiode naar de muziek wilt blijven luisteren, moet u een abonnement nemen op de muziekservice. Lokale muziekbibliotheek Het Sonos-systeem kan muziek afspelen vanaf elke computer en elk NAS-apparaat (Network Attached Storage) in uw thuisnetwerk waarop gedeelde muziekmappen staan. Tijdens de installatie wordt u begeleid bij het proces voor het instellen van toegang tot uw lokale bibliotheek (zoals de iTunes-bibliotheek). U kunt altijd muziekmappen toevoegen aan of verwijderen uit deze lijst. • Als u een nieuwe muziekmap aan Sonos wilt toevoegen, selecteert u Instellingen -> Muziekbibliotheek beheren -> Instellingen muziekbibliotheek -> Nieuwe share toevoegen op een handheld controller. • Als u muziekmappen wilt verwijderen, raakt u Instellingen -> Muziekbibliotheek beheren -> Instellingen muziekbibliotheek aan. Raak de share aan die u wilt verwijderen en selecteer Share verwijderen op een handheld controller. Het Sonos-systeem indexeert uw muziekmappen zodat u muziek kunt opvragen op basis van categorieën (zoals artiesten, albums, componisten, genres of nummers). Als u nieuwe muziek toevoegt aan een map die al is geïndexeerd, kunt u eenvoudig de muziekindex bijwerken om die nieuwe muziek toe te voegen aan de bibliotheek. • Als u de muziekindex wilt bijwerken, raakt u Instellingen -> Muziekbibliotheek beheren -> Muziekindex nu bijwerken op een handheld controller aan. Als u wilt dat de muziekindex automatisch elke dag wordt bijgewerkt, selecteert u Updates muziekindex plannen en selecteert u dan een tijd voor het bijwerken van de muziekindex.

Sonos BRIDGE 5 Draadloos iTunes afspelen U kunt muziek en podcasts selecteren en afspelen op een willekeurige iPad, iPhone of iPod touch, die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten als de andere Sonos-producten. De weergave loopt perfect synchroon, in elke kamer van uw huis. Kies Deze iPad, Deze iPhone of Deze iPod touch met de Sonos-app op uw iOS-apparaat en maak een audioselectie. Gebruik vervolgens een willekeurige Sonos-controller om het afspelen te regelen. Draadloos afspelen vanaf Android-apparaten U kunt muziek selecteren en afspelen op een willekeurig Android-apparaat dat op hetzelfde netwerk is aangesloten als de andere Sonos-producten. De weergave loopt perfect synchroon, in elke kamer van uw huis. Kies Dit mobiele apparaat met de Sonos-app op uw Android-smartphone of -tablet en maak een audioselectie. Gebruik vervolgens een willekeurige Sonos- controller om het afspelen te regelen. Google Play Music (Android-apparaten) U kunt muziek vanaf de Google Play Music-app op een Android-apparaat, rechtstreeks op uw Sonos-systeem afspelen. Deze functie is beschikbaar voor klanten van Google Play Music met een All Access-abonnement of een Standaard-abonnement. Om muziek direct af te kunnen spelen van uw Google Play Music-app op het Sonos-systeem, moet u zowel de Google Play Music-app en de Sonos Controller-app op uw mobiele apparaat hebben geïnstalleerd. Open de Google Play Music-app en maak verbinding met een kamer of kamergroep op Sonos om muziek af te spelen.

6 Productgids Voorkant Sonos BRIDGE Knop Verbinden Druk op de knop Verbinden om de BRIDGE op te nemen in uw Sonos-systeem. BRIDGE, statuslampje Geeft de huidige status van BRIDGE aan. Wanneer BRIDGE normaal functioneert, kunt u het witte licht van het statuslampje in- en uitschakelen. • Voor een compleet overzicht van de statuslampjes gaat u naar http://faq.sonos.com/led.

Sonos BRIDGE 7 Achterkant Sonos BRIDGE Connectoren ethernetswitch (2) Gebruik een ethernetkabel (bijgeleverd) voor verbinding met een router, computer of ander netwerkapparaat, zoals een NAS-apparaat (Network Attached Storage). Ingang netvoeding Gebruik de bijgeleverde netvoedingadapter voor aansluiting op een stopcontact (door gebruik te maken van een andere dan de meegeleverde voedingskabel, komt de garante te vervallen). Zorg ervoor dat u de juiste netspanningsadapter voor uw land gebruikt. Eenvoudige problemen oplossen Waarschuwing:Om het risico van een elektrische schok te voorkomen, mag het systeem niet worden geopend. Het product mag in geen enkel geval worden gerepareerd door iemand anders dan een geautoriseerd Sonos-reparatiecentrum. Gebeurt dat wel, dan vervalt de garantie. Neem contact op met de klantenservice van Sonos voor meer informatie. Als zich een probleem voordoet, kunt u de onderstaande suggesties voor probleemoplossing uitproberen. Als het probleem daarmee niet kan worden verholpen of als u niet zeker weet wat u moet doen, neemt dan contact op met de klantenservice van Sonos, die u graag zal helpen. Sonos-product(en) niet gedetecteerd bij installatie • Controleer of het netsnoer goed is bevestigd. • Een netwerk probleem kan ervoor zorgen dat het product geen verbinding maakt met het Sonos-systeem. Als dit een draadloos Sonos-product is, probeer de Sonos-producten dan dichter bij elkaar te plaatsen of sluit het product tijdelijk met een ethernetkabel aan op de router om na te gaan of het probleem te maken heeft met draadloze interferentie. Als dit probleem zich voordoet terwijl het Sonos-product op de router is aangesloten, kunt u met de onderstaande stappen proberen het probleem op te lossen. Als zich nog steeds problemen voordoen, neemt u contact op met de klantenondersteuning van Sonos.

8 Productgids 1. Firewall controleren Firewallsoftware die is geïnstalleerd op de computer, kan de poorten blokkeren die Sonos gebruikt. Schakel eerst alle firewalls uit en probeer dan opnieuw verbinding te maken. Als het probleem hiermee is opgelost, moet u de firewall zo configureren dat deze kan werken met de Sonos Controller voor Mac of pc. Ga naar onze website op http://faq.sonos.com/firewall voor aanvullende informatie. Als het probleem hiermee niet is opgelost, kunt u stap 2 hieronder proberen. 2. Router controleren U kunt een bypass om de switch van de router leggen om te bepalen of er problemen zijn met de configuratie van de router. Breng verbinding met een Sonos-product tot stand zoals hieronder wordt getoond (de BRIDGE heeft in deze configuratie nog steeds toegang tot het internet): • Zorg ervoor dat de kabel- of ADSL-modem verbonden is met de WAN-poort (internetpoort) van de router. • Verwijder tijdelijk alle andere componenten die met kabels met het netwerk zijn verbonden. • Sluit een ethernetkabel aan tussen de computer en de achterkant van de BRIDGE en sluit vervolgens een andere ethernetkabel aan tussen het Sonos-product en een van de LAN-poorten op de router. • Wanneer u een wijziging aanbrengt in de netwerkconfiguratie, is het mogelijk dat u het Sonos-product moet uit- en inschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen en er weer in te steken. 3. Bekabeling controleren Controleer de statuslampjes op zowel de router als het Sonos-product. De verbindingslampjes moeten continu branden en de activiteitslampjes op de router moeten knipperen. • Als de verbindingslampjes niet branden, probeert u verbinding te maken via een andere poort op de router. • Als de verbindingslampjes nog steeds niet branden, probeert u het met een andere ethernetkabel.

Sonos BRIDGE 9 Sonos-speler werkt niet goed • Als het statuslampje niet brandt en er geen geluid wordt geproduceerd terwijl de eenheid is aangesloten op netstroom, controleert u of het netsnoer goed is aangesloten. • Als het statuslampje wit brandt, controleer dan of het volume op een hoorbaar niveau is ingesteld. Controleer of de knop Dempen niet is ingeschakeld. Hebt u een CONNECT:AMP™ controleer dan of de externe luidsprekers goed zijn aangesloten. • Is de speler plotseling gestopt met het afspelen van muziek en knippert het statuslampje oranje en wit, druk dan op de knop Pauzeren of koppel het netsnoer een aantal minuten los om de speler af te laten koelen. Controleer of de ventilatieopeningen niet worden geblokkeerd. Zie de bijlage voor uitleg over statuslampjes. • Controleer de lampjes voor verbinding en activiteit op zowel de router als op het Sonos-product dat aan de router is gekoppeld. De verbindingslampjes moeten continu branden en de activiteitslampjes moeten knipperen. • Als de verbindingslampjes niet branden, probeert u verbinding te maken via een andere poort op de router. • Als de verbindingslampjes nog steeds niet branden, probeert u het met een andere ethernetkabel. • Houd uw Sonos-controller dichter bij een speler. • Controleer of er obstakels zijn die de draadloze werking belemmeren. • Controleer de netwerkverbindingen. • Mogelijk moet de Sonos-speler opnieuw worden ingesteld. Koppel het netsnoer gedurende 5 seconden los en sluit het dan weer aan. Wacht totdat de Sonos-speler opnieuw is opgestart. Niet alle kamers zijn zichtbaar. De Sonos-app doet het niet in alle kamers. De muziek stopt als ik mijn 2.4 GHz-telefoon gebruik Waarschijnlijk is er sprake van draadloze interferentie. Wijzig het draadloze kanaal waarop het Sonos-systeem werkt door de onderstaande stappen te volgen: • Met een handheld Sonos-controller: Ga naar het menu Instellingen en raak Geavanceerde instellingen -> SonosNet-kanaal aan. Selecteer een ander SonosNetkanaal (draadloos) in de lijst. • Met de Sonos Controller-app voor pc: Selecteer Instellingen -> Geavanceerde instellingen in het menu Beheren. Klik op de tab Algemeen en selecteer een ander draadloos kanaal in de lijst. • Met de Sonos Controller-app voor Mac: Selecteer Voorkeuren -> Geavanceerde instellingen in het Sonos-menu. In het tabblad Algemeen kiest u een ander SonosNetkanaal (draadloos) uit de lijst. Het kan een aantal seconden duren voordat deze wijziging van kracht wordt. Als u muziek aan het afspelen bent, zal deze kort worden onderbroken wanneer het draadloze kanaal wordt gewijzigd. Ik heb een nieuwe router Als u een nieuwe router hebt aangeschaft of van service provider bent veranderd, moet u na het installeren van de router alle Sonos-producten opnieuw starten. Opmerking: Als de installateur van uw service provider een Sonos-product aansluit op de nieuwe router, hoeft u alleen uw draadloze Sonos-producten opnieuw te starten. 1. Koppel het netsnoer van alle Sonos-producten ten minste 5 seconden los.

10 Productgids 2. Sluit ze om de beurt opnieuw aan en begin met het Sonos-product dat op uw router is aangesloten. Wacht tot het Sonos-product opnieuw is opgestart. Als het opnieuw starten is voltooid, brandt het statuslampje van elk product wit. Als de Sonos-installatie volledig draadloos is, wijzigt u het wachtwoord van uw draadloze netwerk. Volg onderstaande stappen: 1. Sluit tijdelijk één van de Sonos-spelers met een ethernetkabel op de nieuwe router aan. 2. Selecteer Instellingen in het Sonos-muziekmenu op uw controller. 3. Raak Geavanceerde instellingen -> Draadloze installatie aan. Sonos detecteert uw netwerk. 4. Voer het wachtwoord voor uw draadloze netwerk in. 5. Als het wachtwoord is geaccepteerd, koppelt u de speler los van de router en zet u deze op de oorsponkelijke plaats terug. Ik wil het wachtwoord van mijn draadloze netwerk wijzigen Als uw Sonos-systeem draadloos is ingesteld en u uw wachtwoord voor het draadloze netwerk wijzigt, moet u dit ook op het Sonos-systeem veranderen. 1. Sluit tijdelijk één van de Sonos-spelers met een ethernetkabel op de router aan. 2. Kies één van de volgende opties: • Als u een draagbare Sonos-controller gebruikt, selecteert u Instellingen-Geavanceerde instellingen-Draadloze in- stallatie. • Met de Sonos Controller-app voor pc, selecteert u Instellingen -> Geavanceerd in het menu Beheren. In het tabblad Algemeen kiest u Draadloze installatie. • Met de Sonos Controller-app voor Mac, selecteert u Voorkeuren -> Geavanceerd in het Sonos-menu. In het tabblad Algemeen kiest u Draadloze installatie. 3. Voer het nieuwe wachtwoord voor het draadloze netwerk in al u hierom wordt gevraagd. 4. Als het wachtwoord is geaccepteerd, koppelt u de speler los van de router en zet u deze op de oorspronkelijke plaats terug.

Sonos BRIDGE 11 Belangrijke veiligheidsinformatie 1. Lees deze instructies. 2. Bewaar deze instructies. 3. Neem alle waarschuwingen in acht. 4. Volg alle instructies op. 5. Gebruik deze apparatuur niet in de buurt van water. 6. Maak de apparaten alleen schoon met een droge, zachte doek. Huishoudelijke schoonmaak- of oplosmiddelen kunnen de afwerking van de Sonos-producten beschadigen. 7. Installeer apparaten niet in de buurt van warmtebronnen, zoals radiatoren, verwarmingsroosters, kachels of andere apparaten die warmte afgeven. 8. Zorg ervoor dat er niet over de stroomkabel kan worden gelopen en dat deze niet bekneld kan raken, vooral niet bij de stekkers, bij stopcontacten en waar deze het apparaat verlaat. 9. Gebruik alleen door de fabrikant gespecificeerde accessoires. 10. Haal bij onweer of als u het apparaat gedurende een lange periode niet gebruikt, de stekker uit het stopcontact. 11. Laat alle onderhoud door gekwalificeerd Sonos-onderhoudspersoneel uitvoeren. Onderhoud is nodig wanneer het apparaat schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld wanneer een stroomkabel of een stekker is beschadigd, een vloeistof of een voorwerp in het apparaat is terechtgekomen, het apparaat is blootgesteld aan regen of vocht, het apparaat niet naar behoren functioneert of het apparaat op de grond is gevallen. 12. De stekker in het stopcontact moet gemakkelijk bereikbaar zijn om de stroomvoorziening af te kunnen sluiten. 13. Waarschuwing: Stel het apparaat niet bloot aan regen of vocht om het risico op brand of elektrische schokken te beperken. 14. Stel het apparaat niet bloot aan druppels of spatten en plaats geen met vloeistof gevulde voorwerpen, zoals vazen, op het apparaat.

12 Productgids Statuslampjes BRIDGE Belangrijke opmerking:Plaats geen voorwerpen op het Sonos-product. Dit kan de luchtstroom hinderen en leiden tot oververhitting. Statuslampjes Status van de speler Sonos-product Aanvullende Informatie Brandt wit Ingeschakeld en aangesloten op het BRIDGE, BOOST, Indien gewenst, kunt u wanneer het product Sonos-systeem CONNECT™, SUB, normaal werkt het witte statuslampje in- of CONNECT:AMP, DOCK, uitschakelen door Wit statuslampje te kiezen in het PLAY:1, PLAY:3, menu Kamerinstellingen. PLAY:5®, PLAYBAR (Het statuslampje van de SUB geeft dezelfde instelling weer als de speler waaraan het is gekoppeld.) Knippert wit Bezig met opstarten BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Knipperend groen Ingeschakeld, maar nog niet BRIDGE, BOOST, Voor een SUB kan dit betekenen dadt de SUB nog aangesloten op het Sonos-systeem CONNECT, SUB, niet aan een speler is gekoppeld. CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Effen groen Volume op nul of gedempt CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Knippert langzaam Surround-audio staat uit of PLAY:1, PLAY:3, SUB Van toepassing voor een speler die is ingesteld als groen SUB-audio staat uit PLAYBAR-surroundspeaker, of voor een SUB die aan een PLAYBAR is gekoppeld

Sonos BRIDGE 13 Statuslampjes Status van de speler Sonos-product Aanvullende Informatie Brandt oranje Dit gebeurt tijdens de draadloze CONNECT, SUB, Als het oranje lichtje brandt EN het volume van de installatie als het open CONNECT:AMP, PLAY:1, speler wordt automatisch minder, dan is de speler in toegangspunt tijdelijk actief is. PLAY:3, PLAY:5, waarschuwingsmodus. Bent u het Sonos-systeem niet aan PLAYBAR • Druk op de knop Pauze om de audio stop te het installeren, dan kan dit ook de zetten. waarschuwingsmodus zijn. • Controleer de ventilatieopening om te zien of deze goed wordt gekoeld • Controleer de kamertemperatuur om te zien of deze minder is dan 40°C • Als dit het geval is, haal de speler uit het directe zonlicht • Laat de speler een aantal minuten afkoelen en druk vervolgens op Afspelen om de audio opnieuw te starten. • Neem als het probleem niet is opgelost, contact op met de klantenservice. Knippert snel oranje Afspelen / Volgende track mislukt CONNECT: Afspelen of volgende track was niet mogelijk CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Knipperend oranje Dit gebeurt tijdens de installatie van BRIDGE, BOOST, SonosNet nadat op een knop is CONNECT, SUB, gedrukt terwijl het product een CONNECT:AMP, DOCK, huishouden zoekt om toe te voegen. PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Knippert langzaam Foutmelding CONNECT, Als de lampjes oranje en wit knipperen EN het oranje en wit CONNECT:AMP, PLAY:1, volume wordt automatisch gedempt, dan is er PLAY:3, PLAY:5, sprake van een storing in de speler, PLAYBAR, SUB • Druk op de knop Pauze om de audio stop te zetten. • Controleer de kamertemperatuur om te zien of deze minder is dan 104°F/40°C • Als dit het geval is, haal de speler uit het directe zonlicht • Laat het product een aantal minuten afkoelen en druk vervolgens op Afspelen om de audio opnieuw te starten. • Neem als het probleem niet is opgelost, contact op met de klantenservice.

14 Productgids Specificaties Kenmerk Omschrijving Ethernetverbinding Switch met twee poorten, 10/100 Mbps, Auto MDI/MDIX Netwerkbruggen Via switch met twee poorten kunnen ethernetapparaten verbinding maken via SonosNet™ • Eenvoudige internetverbinding voor andere producten in huis. SonosNet kan alle gegevens tussen de knooppunten streamen. Een BRIDGE heeft twee ethernetconnectoren aan de achterkant, zodat u een settopbox, digitale videorecorder, computer, spelconsole of NAS- station kunt verbinden met het internet. • Vergroot het bereik van het Sonos-systeem. Stream muziek draadloos naar alle locaties door een BRIDGE te plaatsen tussen een Sonos-product en de rest van het Sonos-systeem. • Vergroot het draadloze bereik van de Controller. Verbeter de toegang van de Controller tot SonosNet door een BRIDGE te zetten in gebieden waar de draadloze dekking versterking nodig heeft. Ideaal om aanpassingen te maken als bijvoorbeeld alle Sonos-producten op één locatie staan en niet door het huis zijn verspreid. Draadloze verbinding SonosNet 1.0, een beveiligd, met AES gecodeerd, peer-to-peer draadloos mesh-netwerk Internetverbinding Internetverbinding vereist voor toegang tot internetradiostations, online-muziekservices en software-updates. (Breedbandverbinding met het internet via een ADSL- of kabelmodem of een LAN vereist.) Voor internet kan de serviceprovider betaling van een afzonderlijke toeslag vereisen. Telefoonkosten (lokaal of interlokaal) kunnen van toepassing zijn. Knop Verbinden Automatische bekabelde of draadloze installatie van het Sonos-systeem. Lampjes op het voorpaneel BRIDGE-status Voeding Smalle externe netvoedingadapter. Uitgangsvermogen: 5V-gelijkstroom, 2 A Afmetingen (H x B x D) 41 x 110 x 110 mm Gewicht 270 g Bedrijfstemperatuur 0 °C tot 40 °C Afwerking Lichtgrijs / polycarbonaat van hoge kwaliteit * Specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Sonos BRIDGE 15 Wettelijk verplichte informatie Europe Sonos declares that this product herewith complies with the requirements of the EMC Directive 2004/108/EC, Low Voltage Directive 2006/95/EC, Eco-Design Directive 2005/32/EC, RoHS Directive 2011/65/EU and the R&TTE Directive 1999/5/EC when installed and used in accordance with the manufacturer's instructions. A copy of the full Declaration of Conformance may be obtained at www.sonos.com/support/policies. Attention In France, operation is limited to indoor use within the band 5150-5350 MHz. SonosNet is the propriety wireless mesh network architecture designed to provide robust transmission of high fidelity streaming digital music. All Sonos players within the SonosNet mesh network act as both a client and access point simultaneously. Each Sonos player expands the range of SonosNet mesh network because while each device must be within range of at least one other Sonos player, they do not need to be within range of a central access point. In addition to extending the range between Sonos products, SonosNet can extend the range of other data networking devices within the home, such as Android devices directly connected to SonosNet. Due to the high network availability requirements of the SonosNet mesh network, Sonos players do not have a standby or off mode other than removing the power cord from the AC mains. Sonos certifie que ce produit est conforme aux exigences de la directive CEM 2004/108/EC, de la directive basse tension 2006/95/EC, RoHS Directive 2011/65/EU et de la directive 1999/5/EC sur les équipements hertziens et les équipements terminaux de télécommunications, sous réserve d'une installation et d'une utilisation conformes aux instructions en vigueur du fabricant. Une copie complète de la Déclaration de conformité est disponible sur le site www.sonos.com/support/policies. Attention. En France, l’utilisation en intérieur est limitée à la bande de fréquences 5150-5350 MHz. SonosNet est l'architecture de réseau maillé propriétaire sans fil conçue pour permettre une transmission fiable haute fidélité lors de la diffusion de musique numérique. Tous les lecteurs Sonos au sein du réseau maillé SonosNet servent à la fois de client et de point d'accès. Chaque lecteur Sonos augmente la portée du réseau maillé SonosNet. En effet, il n'est pas indispensable que chaque périphérique soit à la portée d'un point d'accès central. Il suffit qu'il soit à la portée d'au moins un autre lecteur Sonos. Outre l'extension de la portée entre les produits Sonos, SonosNet peut étendre la portée d'autres périphériques réseau de données à l'intérieur de la maison, par exemple des périphériques Android connectés directement à SonosNet. En raison des exigences sévères en matière de disponibilité réseau auxquelles doit satisfaire le réseau maillé SonosNet, les lecteurs Sonos ne peuvent être placés en mode de veille ou d'arrêt qu'en débranchant le cordon d'alimentation de la prise secteur CA. Sonos erklärt hiermit, dass dieses Produkt den Anforderungen der EMV-Richtlinie 2004/108/EC, der Niederspannungsrichtlinie 2006/95/EC, RoHS Directive 2011/65/EU und der R&TTE-Richtlinie 1999/5/EC entspricht, sofern es den Anweisungen des Herstellers gemäß installiert und verwendet wird. Die vollständige Konformitätserklärung finden Sie unter www.sonos.com/support/policies.

16 Productgids SonosNet ist eine proprietäre Wireless-Netzwerkarchitektur, die auf die zuverlässige Übertragung digitaler HiFi-Streaming- Musik ausgelegt ist. Alle Sonos-Player innerhalb des SonosNet-Netzwerks agieren gleichzeitig sowohl als Client als auch als Zugriffspunkt. Jeder Sonos-Player erweitert die Reichweite des SonosNet-Netzwerks, da sich jedes Gerät nur in Reichweite von mindestens einem weiteren Sonos-Player, nicht jedoch in Reichweite eines zentralen Zugriffspunkts befinden muss. Zusätzlich zur Erweiterung der Reichweite zwischen Sonos-Produkten kann SonosNet die Reichweite anderer Netzwerkgeräte innerhalb des Zuhauses erweitern, beispielsweise die von Android-Geräten, die direkt mit SonosNet verbunden sind. Aufgrund der hohen Anforderungen an die Netzwerkverfügbarkeit des SonosNet-Netzwerks gibt es für die Sonos-Player keinen Standby- oder Aus-Modus. Hierzu muss das Netzkabel von der Stromversorgung getrennt werden. A Sonos declara que este produto está em conformidade com os requisitos da Directiva CEM 2004/108/CE, da Directiva de Baixa Tensão 2006/95/CE, da Directiva RoHs (Restrição de Substâncias Perigosas) 2011/65/EU e da Directiva ETRT 1999/5/ CE quando montado e utilizado de acordo com as instruções do fabricante. Uma cópia completa da declaração de conformidade pode ser obtida em www.sonos.com/support/policies. SonosNet é uma arquitetura patenteada de rede wireless mesh, desenvolvida para transmitir streaming de músicas digitais de alta qualidade. Todos os reprodutores Sonos dentro da rede mesh SonosNet atuam simultaneamente como cliente e como ponto de acesso. Cada reprodutor Sonos aumenta a amplitude da rede mesh SonosNet porque, apesar de que cada dispositivo deve estar ao alcance de outro reprodutor Sonos, não é necessário que eles estejam ao alcance de um ponto central de acesso.  Além de ampliar o alcance entre os produtos Sonos, a SonosNet pode aumentar o alcance de outros dispositivos da rede de dados dentro de casa, como dispositivos Android conectados diretamente à SonosNet.  Devido aos requisitos de alta disponibilidade da rede mesh SonosNet, os reprodutores Sonos não possuem um modo de espera e só podem ser desligados ao desconectar a fonte de energia. Sonos intygar att den här produkten härmed följer kraven i EMC-direktivet 2004/108/EC, lågspänningsdirektivet 2006/95/EC, RoHS-direktivet 2011/65/EU och R&TTE-direktivet 1999/5/EC när den installeras och används i enlighet med tillverkarens instruktioner. En kopia av hela Konformitetsdeklarationen finns på www.sonos.com/support/policies. SonosNet är vår egen trådlösa mesh-nätverksarkitektur som är designad att tillhandahålla stabil överföring vid streaming av digitalmusik med hifi. Alla Sonos-spelare i SonosNet-meshnätverket fungerar som klient och åtkomstpunkt samtidigt. Varje Sonos-spelare expanderar SonosNet-meshnätverkets räckvidd eftersom även om varje enhet måste vara inom räckvidden för minst en annan Sonos-spelare, behöver de inte vara inom räckvidden för en central åtkomstpunkt. Förutom att utöka räckvidden mellan Sonos-produkter kan SonosNet utöka räckvidden för andra datanätverksenheter i hemmet, exempelvis Android-enheter som är direkt uppkopplade till SonosNet. På grund av de högra kraven på nätverkstillgång för SonosNet- meshnätverket har Sonos-spelare inte något standby- eller av-läge förutom att dra ut nätsladden från kraftnätet. Sonos verklaart dat dit product voldoet aan de vereisten van de EMC-richtlijn 2004/108/EG, de laagspanningsrichtlijn 2006/ 95/EG, de RoHS-richtlijn 2011/65/EU en de R&TTE-richtlijn 1999/5/EG indien geïnstalleerd en gebruikt in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. Een kopie van de volledige conformiteitsverklaring is beschikbaar op www.sonos.com/support/policies.

Sonos BRIDGE 17 SonosNet is de gepaste, draadloze mesh-netwerkarchitectuur ontworpen voor een solide transmissie voor het streamen van digitale muziek in high fidelity. Alle Sonos-spelers binnen het SonosNet mesh-netwerk fungeren als cliënt en access point tegelijk. Elke Sonos-speler breidt het bereik van het SonosNet mesh-netwerk verder uit. Terwijl elk apparaat zich binnen het bereik van ten minste één andere Sonos-speler moet bevinden, hoeven ze niet binnen het bereik van een centraal toegangspunt te zijn. Naast het uitbreiden van het bereik tussen Sonos-producten onderling, kan SonosNet het bereik van andere netwerkapparaten in huis vergroten, zoals Android-apparaten die direct verbonden zijn met SonosNet. Door de hoge beschikbaarheidvereisten van het SonosNet mesh-netwerk, gaan Sonos-spelers niet uit of in stand-by, tenzij de stroom wordt verbroken. Sonos dichiara che il presente prodotto è conforme ai requisiti della direttiva EMC 2004/108/EC, della direttiva Bassa tensione 2006/95/EC, della direttiva RoHS 2011/65/EU e della direttiva R&TTE 1999/5/EC, se installato e utilizzato in conformità alle istruzioni del produttore. Una copia della Dichiarazione di conformità completa è disponibile all'indirizzo www.sonos.com/support/policies. SonosNet è l'architettura di rete mesh wireless proprietaria progettata per assicurare un'affidabile trasmissione della musica digitale in streaming ad alta fedeltà. Tutti i lettori Sonos all'interno della rete mesh SonosNet funzionano simultaneamente sia come client che come punto d'accesso. Ogni lettore Sonos estende la copertura della rete mesh SonosNet perché mentre i singoli dispositivi devono essere nel raggio di almeno un altro lettore Sonos, non devono però essere necessariamente nel raggio di un punto d'accesso centrale. Oltre ad estendere la copertura tra i prodotti Sonos, SonosNet può estendere la portata di altri dispositivi di rete all'interno della casa, ad esempio, dispositivi Android connessi direttamente a SonosNet. A causa degli elevati requisitivi di disponibilità della rete mesh SonosNet, i lettori Sonos non dispongono di modalità di standby o spegnimento diverse dalla disconnessione fisica del cavo di alimentazione della presa di corrente CA. Sonos declara que este producto cumple los requisitos de la Directiva EMC 2004/108/EC, la Directiva de bajo voltaje 2006/ 95/EC, la Directiva RoHS 2011/65/EU y la Directiva R&TTE 1999/5/EC si se instala y utiliza de conformidad con las instrucciones del fabricante. Podrá obtener una copia de la declaración de conformidad completa en www.sonos.com/support/policies. SonosNet es la arquitectura de red de malla inalámbrica de propiedad diseñada para proporcionar una transmisión sólida de música digital en alta fidelidad. Todos los reproductores Sonos dentro de la red de malla SonosNet actúan como cliente y punto de acceso simultáneamente. Cada reproductor Sonos amplía el alcance de la red de malla SonosNet ya que, mientras que cada dispositivo debe estar dentro del alcance de al menos otro reproductor Sonos, estos no tienen que estar dentro del alcance de un punto de acceso central. Además de ampliar el alcance entre productos Sonos, SonosNet puede ampliar el alcance de otros dispositivos de redes de datos dentro de la casa, como dispositivos Android directamente conectados a SonosNet. Debido a los altos requisitos de disponibilidad de red de la red de malla SonosNet, los reproductores Sonos no tienen modo de apagado o de espera, sino que simplemente hay que quitar el cable de alimentación de la red eléctrica. Sonos erklærer, at dette produkt hermed overholder kravene i EMC-direktiv 2004/108/EF, lavspændingsdirektivet 2006/95/ EF, RoHS-direktivet 2011/65/EF og radioudstyrsdirektivet 1999/5/EF efter installation og anvendelse i henhold til producentens instruktioner. En kopi af den fulde overensstemmelseserklæring kan hentes på www.sonos.com/support/policies.

18 Productgids SonosNet er Sonos' trådløse mesh-netværksarkitektur, som er konstrueret til at levere en robust overførsel af digital musikstreaming i HiFi-kvalitet. Alle Sonos-afspillere på SonosNet-netværket fungerer både som klient og adgangspunkt samtidigt. Hver Sonos-afspiller udvider rækkevidden af SonosNet-netværket, idet hver enhed kun skal være inden for rækkevidde af mindst én Sonos-afspiller og ikke behøver at være inden for rækkevidde af et centralt adgangspunkt. Udover at kunne udvide rækkevidden mellem Sonos-produkter kan SonosNet udvidde rækkevidden af andre datanetværksforbundne enheder i huset, som f.eks. Android-enheder, som er direkte forbundet til SonosNet. Som følge af de høje krav til netværkstilgængelighed for SonosNet-netværket er Sonos-afspillere ikke udstyret med en standby- eller fra- tilstand, udover ved at tage stikket ud af stikkontakten. Η Sonos δηλώνει δια της παρούσης ότι το παρόν προϊόν συμμορφώνεται ως προς τις απαιτήσεις της Οδηγίας για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα 2004/108/ΕΚ, της Οδηγίας σχετικά με το ρεύμα χαμηλής τάσης, 2006/95/ΕΚ, της Οδηγίας για τον περιορισμό των επικίνδυνων ουσιών 2011/65/ΕΕ και της Οδηγίας σχετικά με τον ραδιοεξοπλισμό και τον τηλεπικοινωνιακό τερματικό εξοπλισμό 1999/5/ΕΚ, όταν εγκαθίσταται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μπορείτε να βρείτε ένα αντίγραφο της πλήρους δήλωσης συμμόρφωσης στη διεύθυνση www.sonos.com/support/policies. Η SonosNet είναι μια ιδιοταγής αρχιτεκτονική ασύρματου δικτύου πλέγματος που έχει σχεδιαστεί για την εύρωστη μετάδοση ροής ψηφιακής μουσικής υψηλής πιστότητας. Όλες οι συσκευές αναπαραγωγής εντός του δικτύου πλέγματος της SonosNet λειτουργούν ταυτόχρονα τόσο ως συσκευές-πελάτες όσο και ως σημεία πρόσβασης. Κάθε συσκευή αναπαραγωγής της Sonos επεκτείνει το εύρος ενός δικτύου πλέγματος της SonosNet καθώς, ενώ κάθε συσκευή πρέπει να είναι εντός του εύρους τουλάχιστον μίας άλλης συσκευής αναπαραγωγής της Sonos, δεν χρειάζεται να είναι εντός του εύρους ενός κεντρικού σημείου πρόσβασης. Επιπροσθέτως της επέκτασης του εύρους μεταξύ προϊόντων της Sonos, η SonosNet μπορεί να επεκτείνει το εύρος άλλων συσκευών δικτύωσης δεδομένων που βρίσκονται στο οικιακό περιβάλλον, όπως συσκευές Android που είναι απευθείας συνδεδεμένες με to SonosNet. Λόγω των απαιτήσεων υψηλής διαθεσιμότητας δικτύου του δικτύου πλέγματος της SonosNet, οι συσκευές αναπαραγωγής της Sonos δεν διαθέτουν λειτουργία αναμονής ή απενεργοποίησης πέραν της αποσύνδεσης του καλωδίου τροφοδοσίας από την παροχή ρεύματος. Sonos ilmoittaa, että tämä tuote täyttää EMC-direktiivin 2004/108/EY, pienjännitedirektiivin 2006/95/EY, RoHS-direktiivin 2011/65/EY ja R&TTE-direktiivin 1999/5/EY vaatimukset, kun se asennetaan ja sitä käytetään valmistajan ohjeiden mukaisesti. Täydellinen vaatimustenmukaisuusvakuutus on saatavana osoitteessa www.sonos.com/support/policies. SonosNet on Sonoksen kehittämä reitittävä langaton verkko (eli mesh-verkko), joka mahdollistaa hifi-tason digitaalisen musiikin nopean siirron ja suoratoiston. Kaikki reitittävään SonosNet-mesh-verkkoon liitetyt Sonos-soittimet toimivat samanaikaisesti sekä asiakaslaitteina että tukiasemina. Jokainen Sonos-soitin laajentaa SonosNet-mesh-verkon kattavuutta, sillä laitteiden ei tarvitse olla keskitetyn tukiaseman kantoalueella. Riittää, että laite on vähintään yhden muun laitteen kantoalueella. Sen lisäksi että verkon toiminta-aluetta voidaan laajentaa Sonos-laitteiden avulla, SonosNetin avulla voidaan laajentaa myös muiden siihen suoraan kytkettyjen verkkolaitteiden, kuten Android-laitteiden toiminta-aluetta. Sonos-soittimissa ei ole SonosNet-mesh-verkon jatkuvan toiminnan takaamiseksi erillistä valmius- tai Off-tilaa. Laitteet voidaan kytkeä pois päältä vain irrottamalla ne verkkovirrasta.

Sonos BRIDGE 19 USA This equipment has been tested and found to comply with the limits for a Class B digital device, pursuant to part 15 of the FCC Rules. These limits are designed to provide reasonable protection against harmful interference in a residential installation. This equipment generates, uses and can radiate radio frequency energy and, if not installed and used in accordance with the instructions, may cause harmful interference to radio communications. However, there is no guarantee that interference will not occur in a particular installation. If this equipment does cause harmful interference to radio or television reception, which can be determined by turning the equipment off and on, the user is encouraged to try to correct the interference by one or more of the following measures: • All Sonos devices have in-products antennas. Users cannot reorient or relocate the receiving antenna without modifying the product • Increase the separation between the equipment and receiver. • Connect the equipment into an outlet on a circuit different from that to which the receiver is connected. Caution: Modifications not expressly approved by the manufacturer may void the user's authority to operate the equipment under FCC rules. The device for operation in the band 5150-5250 MHz is only for indoor use to reduce the potential for harmful interference to co-channel mobile satellite systems. Canada This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003 and RSS-210. Operation is subject to the following two conditions: (1) this device may not cause interference, and (2) this device must accept any interference, including interference that may cause undesired operation of the device. The installer of this radio equipment must ensure that the product is located such that it does not emit RF field in excess of Health Canada limits for the general population; consult Safety Code 6, obtainable from Health Canada’s Web site www.hc-sc.gc.ca/rpb. As mentioned before, the installer cannot control the antenna orientation. However, they could place the complete product in a way that causes the problem mentioned above. The device for operation in the band 5150-5250 MHz is only for indoor use to reduce the potential for harmful interference to co-channel mobile satellite systems. Be advised that high-power radars are allocated as primary users (i.e. priority users) of the bands 5250-5350 MHz and 5650- 5850 MHz and that these radars could cause interference and/or damage to LE-LAN devices. Canada Cet appareil numérique de classe B est conforme aux normes NMB-003 et CNR-210 en vigueur au Canada. Son fonctionnement est soumis aux deux conditions suivantes : (1) Cet appareil ne doit pas créer d'interférences nuisibles. (2) Cet appareil doit tolérer toutes les interférences reçues, y compris les interférences pouvant entraîner un fonctionnement indésirable. L'installateur du présent matériel radio doit veiller à ce que le produit soit placé ou orienté de manière à n'émettre aucun champ radioélectrique supérieur aux limites fixées pour le grand public par le ministère fédéral Santé Canada ; consultez le Code de sécurité 6 sur le site Web de Santé Canada à l'adresse : www.hc-sc.gc.ca/rpb. Comme indiqué auparavant, l'installateur ne peut pas contrôler l'orientation de l'antenne. Il peut néanmoins placer le produit tout entier de manière à provoquer le problème décrit ci-dessus. Les dispositifs fonctionnant dans la bande 5150-5250 MHz sont réservés uniquement pour une utilisation à l'intérieur afin de réduire les risques de brouillage préjudiciable aux systèmes de satellites mobiles utilisant les mêmes canaux.

20 Productgids Les utilisateurs de radars de haute puissance sont désignés utilisateurs principaux (c.-à-d., qu'ils ont la priorité) pour les bandes 5250-5350 MHz et 5650-5850 MHz et que ces radars pourraient causer du brouillage et/ou des dommages aux dispositifs LAN-EL. RF Exposure Requirements To comply with FCC and Industry Canada exposure essential requirements, a minimum separation distance of 20cm (8 inches) is required between the equipment and the body of the user or nearby persons. Exigences en matière d'exposition aux radiofréquences Pour satisfaire aux exigences essentielles de la FCC et d'Industrie Canada concernant l'exposition, une distance minimum de 20 cm (8 pouces) doit être respectée entre l'équipement et l'utilisateur ou des personnes se trouvant à proximité. Recycling Information This symbol on the product or on its packaging indicates that this product shall not be treated as household waste. Instead please deliver it to the applicable collection point for the recycling of electrical and electronic equipment. By recycling this product correctly, you will help conserve natural resources and prevent potential negative environmental consequences. For more detailed information about recycling of this product, please contact your local city office, your household waste disposal service or the shop where you purchased the product.